Sahte evrak imzalamaktan yargılanan 6 savcı hakkında karar verildi

Van’ın Erciş Adliyesi’ndeki sahte evraklarda imzası olan altı savcının davası karara bağlandı. ”Görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanan altı savcı beraat etti.

Sahte evrak imzalamaktan yargılanan 6 savcı hakkında karar verildi

Polisin 20 Nisan 2019 tarihinde yaptığı operasyonda Van'ın Erciş Adliyesi’nde İdari İşler Müdürü olan Metin Zeytun, adli emanet bürosundaki 16 kilo uyuşturucuyu çıkarıp, satmaya götürürken yakalanmıştı.

Operasyonun ardından soruşturma genişletilirken, Zeytun’un adliyenin adli emanet bürosuna teslim edilen malzemeleri yıllardır gizlice sattığı belirlenmiş, tutuklu yargılanan Metin Zeytun mahkemede suçunu itiraf ederek, “Ben adliyenin hesabından genelde param olmadığında internet bankacılığı yetkim olduğundan kendime para aktarıyordum. Daha sonra bu paralarla bahis oynuyordum. Başsavcılara paranın Maliye’ye yatması için çekilmesi gerektiğini söyleyerek yazıları imzalatıyordum. Başsavcılar paraları maliyeye yatırdığımı düşündüğünden bana bunları hiç sormadı. Sözleşmeli personellerin maaşını hesaba yatırdıktan sonra ihtiyacım olduğu için kendi hesabıma aktarıp kullandım.Emanetten 30 kg civarında uyuşturucu çıkardım, sattım” demişti.

6 SAVCI ZEYTUN'A YARDIMDAN YARGILANDI

Zeytun ve kendisine yardım ettikleri belirlenen Metin Demez, Hakan Gümüştaş, Halit Tekçe hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama”, “zimmet” ve “kamu görevlisinin resmi bölgede sahteciliği” suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bilirkişi raporunda ise emanet deposundaki 3 ton uyuşturucunun imha edilmiş olarak gösterildiği tespit edildi. Bu raporun ardından 2011 yılından bu yana Erciş Adliyesi’nde görev yapan ve hazırlanan sahte evrakları imzaladıkları belirtilen altı adli emanet savcısı hakkında Bölge Adliye Mahkemesi’nde ‘’görevi kötüye kullanmak’’ suçundan dava açıldı. Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde altı emanet savcısının yargılanmasına başlandıktan sonra dosya Yargıtay’a gönderildi.

BERAAT KARARI ÇIKTI

Yargıtay Beşinci Ceza Dairesi, 7 Aralık tarihinde ”görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanan altı savcı hakkında beraat kararı verdi.

Etiketler
Savcı Beraat Van