Otobüslerde harem-selamlık uygulaması: Soyadı tutmuyorsa kadın ile erkeğe yan yana bilet yasak

Kamil Koç firmasından kadın arkadaşıyla yan yana bilet almak isteyen gazeteci Okan İrtem, ‘sistem engeliyle’ karşılaştı. Bilet sisteminin soyadları farklı kadın ve erkeği, yan yana oturmak isteseler bile engellediği ortaya çıktı.

Otobüslerde harem-selamlık uygulaması: Soyadı tutmuyorsa kadın ile erkeğe yan yana bilet yasak

Gazeteci Okan İrtem, sosyal medya hesabından “Kamil Koç firması otobüslerinde şeriat uygulaması başlatmış. Kadın ve erkek yan yana oturamıyor” iddiasında bulundu.

Gerçek Gündem’in ulaştığı İrtem, Kamil Koç Firması’ndan kadın ve erkeğin, birbirini tanıyor olsalar dahi yan yana bilet alamadıklarını iddia etti.

KADIN CİNSİYETİ İLE BİLET KESİLDİ

İrtem, iki hafta önce Bursa’ya giderken yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

“Kadın ve erkek olarak yan yana bilet kesilemiyor. Birbirlerini tanıyor olmaları durumunda dahi kesilemiyor. İki hafta önce bir kadın arkadaşımla Bursa’ya gittiğimde, kadın cinsiyeti ile bana bilet kesildi. Erkek olarak gidemedim.”

ADRES: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

İrtem, iki hafta önce yaşadığı olaya bir anlam veremediğini bugün ise konunun sistemle ilgili olduğunu, Ulaştırma Bakanlığı’nın böyle bir düzenlemeye geçtiğini muavinlerden öğrendiğini ifade etti:

“İki hafta önce böyle bir şey yaşadığımda durumu anlamamıştım bugün ise muavinlerin kendileri açıklama yaptılar. Soyadları aynı olmadığı sürece kadın ve erkek olarak yan yana kişilere bilet kesilemediğini ifade ettiler. Sistemlerinde kadın- erkek kutucuklarını işaretlediklerinde soyadlar aynı değilse, bilet kesimi yapılamıyor.”

Etiketler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uygulama