Cübbeli Ahmet Erdoğan'ın fetvacısı Hayrettin Karaman'ı hedef aldı, FETÖ defterini açtı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, son yayınlanan videosunda Erdoğan'ın fetvacısı olarak bilinen ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilen Hayrettin Karaman'ı hedef aldı.

Cübbeli Ahmet Erdoğan'ın fetvacısı Hayrettin Karaman'ı hedef aldı, FETÖ defterini açtı

Cübbeli Ahmet olarak bilinen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir etkinlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fetvacısı olarak bilinen Hayrettin Karaman'a yönelik sert sözler sarf etti.

''BUKELEMUN GİBİ''

22 Aralık tarihli videoda Cübbeli Ahmet, Karaman'ın Fethullahçıların düzenlediği Abant toplantılarına katıldığını hatırlatarak; ''Adamlar bukelemun gibi. Hayrettin Karaman Abant toplantılarının başındaydı. Orada polemik diye diyalog kitapları yazıldı. Adam sordu, Yahudi olup kafir olmayan var mıdır? Dedi Bakara Suresi'nin şu ayetine göre, Allah'a iman, ahirete iman var. Müslüman da olsa Yahudi de olsa kafir değildir dedi'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde Hayrettin Karaman'a Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmiş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Bizim inancımızda alimler peygamberlerin varisleri olarak görülür. Medeniyetimizin köklü müktesebatını günümüzün birikimi ve imkanlarıyla harmanlayarak geleceğe taşıyanlar alimlerimizdir. Prof. Dr. Hayrettin Karaman, İslami ilimlerde derin vukufiyeti, hoşgörüsü ve özgün eserleriyle tanınan bir hocamızdır'' ifadelerini kullanmıştı.

Hayrettin Karaman, 'Alevi genç ile sünni bir kız evlenemez','Çift cinsiyetli olanlar mümkün ise tedavi edilir, değilse diğer özürlüler gibi yaşarlar, kulca sabrederler','Eşcinsel ve ateistlere kötü bakmak haktır' sözleri ile tepkilerin odağı olmuştu.

Etiketler
Hayrettin Karaman Cübbeli Ahmet FETÖ Karaman