Karabulut ailesi karara itiraz etti: "İddialar araştırılmalı, Cem Garipoğlu'na ait olduğu söylenen mezar açılmalıdır"

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, katil Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Aile avukatları Epözdemir takipsizlik kararına itiraz etti.

Karabulut ailesi karara itiraz etti: "İddialar araştırılmalı, Cem Garipoğlu'na ait olduğu söylenen mezar açılmalıdır"

GERÇEK GÜNDEM -

İstanbul Bahçeşehir’de, 3 Mart 2009 tarihinde 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan Cem Garipoğlu 2014 yılında cezaevinde intihar ederek yaşamına son vermişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini; kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık soruşturmayı tamamlayarak, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Aile avukatları Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.

Garipoğlu’nun ölümünden sonra kamuoyunda çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Ölüp ölmediğinin veya firar edip etmediğinin bilinmediği, şüphelinin hayatta olduğu ve ailesi tarafından yurt dışına kaçırıldığı hususunda şüpheler basın tarafından sıklıkla dile getirildi.

Ailenin avukatlarından Rezan Epözdemir, takipsizlik kararına itiraz ettiklerini ifade ederek “Adaletin tecelli edeceğini ve kamu vicdanını gözeten, yargının saygınlığını ve güvenilirliğini tesis eden bir karar verileceğini umut ediyoruz” dedi.

MEZAR AÇILMA TALEBİ: KAMUOYUNDA OLUŞAN DÜŞÜNCE GİDERİLMELİDİR

Epözdemir dilekçesinde takipsizlik kararının kaldırılarak Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen mezarın açılarak gerekli incelemelerin yapılmasını talep etti.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“… Her ne kadar Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği iddiasına yönelik olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 2014/8875 Sor. numarası ile soruşturma yürütülmüş ve neticesinde ölenin Cem Garipoğlu olduğuna dair tespitlerde bulunulmuşsa da Cem Garipoğlu'nun ölmediği; ancak ‘öldü’ diye lanse edilerek cezaevinden kaçırıldığı (kaçtığı) iddiaları uzun yıllardır kamuoyunda dile getirilmektedir. Kamuoyunda oluşan bu düşüncenin evleviyetle giderilmesi gerekmektedir. Bunun yegâne yolu ise etkin bir soruşturmanın yürütülmesi ve Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen mezarın açılmasıdır. Zira kamu vicdanı ve adalet duygusu da bunu gerektirmektedir.”

SAYISIZ İDDİAYA YANIT VERİLMEDİ

Dilekçede Cem Garipoğlu’nun tutuklu olduğu dönemde Metris 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunmuş olup daha sonra Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geçiş yaptığı ifade edilerek “Şahsın hükmü infaz edilirken 10 Ekim 2014 tarihinde intihar ettiği haberleri yapılmıştır. Ancak halihazırda ölüp ölmediği veyahut firar edip etmediği bilinmemektedir. Her ne kadar şahıs adına bir mezar yapılmış ve bir naaş gömülmüşse de gömülen naaşın Cem Garipoğlu olup olmadığı bilinmemektedir ve kamuoyunda aksi yönde pek Çok haber bulunmaktadır” denildi.

Ayrıca dilekçede “Garipoğlu ailesi, müteveffanın katledilmiş olduğu ve kanının bulaşmış olduğu koltukta fotoğraf çektirmiş ve bunu 2021 yılının ortalarında sosyal medya hesaplarından paylaşarak şahsın ölmediği konusundaki şüpheleri arttırarak adeta Karabulut ailesine mesaj vermiştir” şeklinde iddiaya da yer verildi.

Söz konusu dilekçede yer alan bir diğer iddia ise “Cem Garipoğlu'nun ölüm hadisesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada ölenin Cem Garipoğlu olmadığı, DNA'ların bilerek farklı gösterildiği, ölen başka bir şahsın gömüldüğü ve cezaevindeyken sürekli Çince çalışan Cem Garipoğlu'nun yurt dışına kaçırıldığı iddiaları, savcılığın kararı ile daha yüksek sesle söylenir hale gelmiştir" oldu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Kadın cinayetleri İntihar