Uğur Mumcu suikastı sanığı Star yazarı başörtüsü düzenlemesinden memnun olmadı: Şort giyen kadınları hedef aldı

AKP ve MHP'nin başörtüsü düzenlemesi, Star yazarı Çakırgil'i memnun etmedi. Uğur Mumcu suikastının sanıklarından olan Çakırgil, şort giyen kadınları hatırlattı ve "Özgürlüğü başıboşluk olarak anlayanlara karşı, anayasa hükümlerini hangi yöntemlerle frenlemek mümkün olabilir?" dedi.

Uğur Mumcu suikastı sanığı Star yazarı başörtüsü düzenlemesinden memnun olmadı: Şort giyen kadınları hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüyle ilgili düzenleme çıkışının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmayı başka bir boyuta evirerek, Anayasal düzenleme çağrısında bulundu.

AKP ve MHP’nin hazırladığı, geçen gün Meclis’e sundukları iki maddelik Anayasa değişikliği paketinde hem başörtüsüyle ilgili madde hem de aileyle ilgili düzenleme yer aldı.

STAR YAZARI MEMNUN OLMADI, ŞORT GİYEN KADINLARLA İLGİLİ DE DÜZENLEME İSTEDİ

Sunulan anayasa değişiklik paketi, hükümete yakın Star gazetesi yazarı Selahattin Eş Çakırgil, Anayasa değişiklik paketini yetersiz buldu.

Şort giyen kadınlardan duyduğu rahatsızlığın yansıdığı yazısında Çakırgil, bunların frenlenmesi gerektiğini söyledi:

“Ancak, bu 'Anayasa değişikliği'nde kullanılan ifadeler de problemli olabilir. Çünkü, 'Kadınların neyi nasıl giyeceklerine dair hiç bir müdahale olmaması' gibi bir ibare de vardı o metnin içinde, yanılmıyorsam…

Şimdi havalar soğuyunca, o sahneler yok oldu, ama, geçtiğimiz yaz aylarında Marmaray ve metrolarda ve şehrin ana caddelerinde üzerine sadece göğüsleri kapatıldığı ve daracık kısa bir şort giymiş yüzlercesi genç kızlar görüldü…

Bu gibi, özgürlüğü başıboşluk olarak anlayanlara karşı, anayasa hükümlerini hangi yöntemlerle frenlemek mümkün olabilir?”

SELAHATTİN EŞ ÇAKIRGİL KİMDİR?

Selahattin Eş olarak bilinen yazar, Uğur Mumcu cinayetinin de sanıkları arasındaydı. Hakkında yakalama emri olan, Eş, Interpol’den kırmızı bültenle aranmış ve arandığı dönem İran’da yaşamıştı. Eş'in adı birçok siyasi cinayetin sanığı olarak da gündeme gelmişti.

Hakkındaki arama kararının kaldırılmasının ardından Türkiye’ye gelen Selahattin Eş Çakırgil, Star gazetesinde yazarlığa başlamıştı.

“KENDİ DÖKTÜKLERİ KANLA ALDIKLARI APDESTLE KIPKIZIL NAMAZLARA DURDULAR”

Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu, Çakırgil’in yazılarına başlamasının ardından, “Hoş geldin Selahattin Bey kardeşim” başlıklı bir yazı kaleme almış ve özetle şunları kaydetmişti:

“Kanunda yapılan bir değişiklik sonucunda “tutuklanmama güvencesiyle” seneler seneler sonra memlekete dönmüş.

Hoş gelmiş.

Tutuksuz olarak yargılanıyor.

Tabii Star gazetesi yazarını tanıtırken ayrıntılara takılmamış ve şöyle demiş:

“28 Şubat süreci ve devamında da hayatını, 35 yıl boyunca farklı ülkelerde geçirmek zorunda bırakılan Selahaddin E. Çakırgil, Türkiye’ye döndükten sonra Star Medya ailesine katıldı”.

Kaçak yaşadığı onca zamandan sonra, davası senelerdir sürerken birden memleketin adaletine güvenerek dönmesi ülkemizde hukuk devletine ve adalete güvenin yeniden tesis edildiğini gösteriyor.

Zaten kendisi de dönüşünün ardındaki nedeni o sarih üslubuyla izah etmiş:

“Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, onun çevresindeki çekirdek kadroyu genel hatlarıyla kendi değerlerime en yakın insanlar olarak görüyorum.”

Herhalde bunca sene gurbette yaşamış bir büyük mağdur memlekete dönünce açta açıkta bırakılacak değildi. Star gazetesi işte burada devreye girmiş. Erdoğan’a âşık olduğunu söyleyen Ethem Sancak’ın gazetesi Erdoğan’ı “kendi değerlerine en yakın” bulan Selahattin Eş’i görmezden gelmemiş.

Babamın cinayeti, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı cinayetleri aynı tetikçiler tarafından işlendi. Tetikçiler, bugün Star’da yazan eski kanun kaçağı Selahattin Eş gibi İslamcıydı. O cinayetlere göz yuman, yol veren, cinayetleri destekleyenler ise bu zavallı tetikçi katilleri parmaklarında oynattı.

O zavallı tetikçi katiller ise ağızlarını kulaklarına kadar gererek sırıta kişneye neşeyle insan öldürdüler. Kime ve neye alet oldukları umurlarında değildi.

Kendi döktükleri kanla aldıkları apdestle kıpkızıl namazlara durdular. Seccadelerinde kanlı ellerinin ve alınlarının izleri var.

Devletimiz büyüktür. Kimi katil tutacağını iyi bilir.

Vazifesini iyi yapan bir katil yeterince sabrederse hem adam sırasından sayılacağını bilir hem de maaşa bağlanacağını.

Nasıl olsa ihale yastıklarıyla sırtı pekleştirilmiş bir reis müptelası bulmak zor değildir.

Selahattin Eş’e medya dünyasına hoş geldin diyoruz. Elbette öldürülen köşe yazarlarının yerini kendisi gibilerin doldurması beklenirdi. Kendisine ancak geciktiği için sitem edilebilir.

İlk köşe yazısını 25 Ocak 1993 günü okumayı beklerdik.

Bugünlere nasipmiş.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Başörtüsü AKP MHP Uğur Mumcu