Memurların Yürüyüşüne Polis Engeli, Sendika Genel Merkezi Polis Ablukası Altında

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Cumhurbaşkanlığına yürüme kararı almasının ardından, sendikanın genel merkezinin önü polis ablukasına alındı. Memurların yürüyüşüne izin verilmiyor.

Memurların Yürüyüşüne Polis Engeli, Sendika Genel Merkezi Polis Ablukası Altında
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmazken, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Cumhurbaşkanlığına yürüme kararı aldı.

Konfederasyonun bu kararının ardından genel merkez binası polis ablukasına alındı. Memurların 14.00’te başlaması planlanan yürüyüşüne izin verilmedi.

Memurların Yürüyüşüne Polis Engeli, Sendika Genel Merkezi Polis Ablukası Altında - Resim : 1

1 SAATLİK OTURMA EYLEMİNE BAŞLADILAR

Polis ile yürütülen müzakereler sonrasında konfederasyon üyelerinin yürüyüşüne izin verilmedi. Konfederasyon üyelerinin Cumhurbaşkanlığı'na yürüme talebiyle 1 saatlik oturma eylemi başlattığı bildirildi.

Konfederasyon Başkanı Orhan Yıldırım, daha sonra grup adına açıklamada bulundu. Yıldırım, '4188 sayılı Sendikalar Yasası'nın yetersiz olduğunu belirterek, memurlara grev hakkını vermeyen bir sendika yasasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yıldırım, "Biz hiçbir siyasi görüşe bağlı olmadan bunu konuşuyoruz. Biz bir daha söylüyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Bu ekmeği de kimsenin bizim elimizden alıp, kendi cebine aktarmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Etiketler
Memur Zam