Kocaeli'ndeki fabrikada 'rehine' krizi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir fabrikada çalışan işçiler rehin alındı. 9 saatin sonuna rehineler serbest bırakıldı.

><

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan P&G fabrikasında işçilerin bir kişi tarafından kişi rehin alındı.

Çok sayıda işçinin rehin alındığı ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Procter & Gamble (P&G) isimli fabrikada çok sayıda kişinin rehin alındığı ihbarı üzerine çok sayıda ekip harekete geçti.

GAZZE EYLEMİ OLDUĞUNA YÖNELİK İDDİALAR

TELE1’de yer alan habere göre, Gebze Yenigün Gazetesi’nin sahibi Uğur Saray rehin alma olayına ilişkin şunları kaydetti:

“OSB’deki en büyük fabrikalardan biri. Güvenlik tedbirleri yüksek bir işletme. İki veya üç aşamalı bir sistemden geçiyorsunuz. Edindiğimiz bilgilere kimliği belirsiz kişi çitlerden atlayarak bir veya birden fazla kişiyi rehine aldığı iddia ediliyor. Gazze savaşıyla ilgili bir eylem olduğu değerlendiriliyor. Rehine alan saldırganların sayısı konusunda bir bilgi alamadık. Yetkililerden şu an bir bilgi alamadık.”

16.00-00.00 VARDİYASINDAKİ İŞÇİLER GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

Sol Haber’in aktardığına göre ise, 16.00-00.00 vardiyasındaki işçilere fabrikaya gelmemelerinin iletildiği, servislerin geri döndüğü bildirildi.

İLK FOTOĞRAF

Gebze’de yaşanan rehin alınma krizinden ilk fotoğraf paylaşıldı. Sosyal medyada yer alan fotoğrafta şahsın vücuduna bombaya benzeyen bir düzenek bağladığı ve duvara sprey boya ile "Kapılar açılacak Gazze için ya ölüm ya musalla" görülüyor.

Kocaeli'ndeki fabrikada 'rehine' krizi - Resim : 1

REHİNELER DOĞUM GÜNÜ KUTLADI

Rehine krizinin yaşandığı fabrikadan yeni görüntüler geldi. Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması sebebiyle daha önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırganlardan doğum günü kutlamak için izin istedi.

Saldırganların izin vermesi üzerine fabrika çalışanlarından birinin doğum günü kutlaması yapıldı. Daha önceden alınan pastaya koyulan mumlar üflenirken, arkadaşları doğum günü olan personeli kutladı.

Videoda rehinelerin sağlık durumlarının da iyi olduğu gözlemlendi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Fabrikanın önünde bekleyen ailelere açıklama yapan kaymakam, şahsın yakalandığını ve rehinelerin serbest bırakıldığını duyurdu.

Kaynak: İHA

Etiketler
Kocaeli Gebze