İstiklal bombacısı bilmecesi: Süleyman Soylu 'Münbiç' dedi, İsmail Çataklı üç farklı yer ismi verdi

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden bombalı saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''Mersin saldırısı da İstiklal saldırısı da Menbiç'ten'' yönündeki açıklaması hakkında bakan yardımcısı İsmail Çataklı düzeltme açıklaması yaptı.

İstiklal bombacısı bilmecesi: Süleyman Soylu 'Münbiç' dedi, İsmail Çataklı üç farklı yer ismi verdi

İstanbul İstiklal Caddesi'den 6 kişinin ölümüne 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya ilişkin 17 kişi tutuklanırken; devletin üst kademelerinden yapılan çelişkili açıklamalar kafaları karıştırıyor.

Patlamanın hemen sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin Afrin'den geldiğini söylerken; bugün ise İçişleri Bakanlığı bütçesi komisyon görüşmelerinde ''Mersin'deki de İstiklal Caddesi'ndeki saldırı da Münbiç'ten oldu'' ifadelerini kullandı.

ÇATAKLI'DAN DÜZELTME

Soylu açıklamasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir düzeltme açıklaması yaptı.

Üç farklı yer ismi veren Çataklı, ''Dezenformasyon haberini düzeltelim, İstiklal'deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani'den, eylem talimatı Münbiç'ten, saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı'dan! Çarpıtarak korumaya çalışmayın, olayın faili PKK/PYD'dir'' diye yazdı.

Etiketler
İstiklal Caddesi patlama Süleyman Soylu İsmail Çataklı Münbiç