Adliyedeki silahlı çatışmada Şule Çet ayrıntısı: Serbest bırakıldı

Ankara Adliyesi'nin otoparkında duruşma sonrası silahlı kavga çıktı. Silahlı kavgaya karışanlar arasında Şule Çet'in katili Berk Akand’ın avukatlarından Paşa Büyükkayaer'in olduğu öğrenildi.

Adliyedeki silahlı çatışmada Şule Çet ayrıntısı: Serbest bırakıldı

Ankara Adliyesi'nin otoparkında duruşma sonrası silahkavga çıktı. Silahlı kavgaya karışanlar arasında Şule Çet'in katili Berk Akand’ın avukatlarından Paşa Büyükkayaer'in olduğu öğrenildi. Onedio'dan Kübra Köklü'ye konuşan Paşa Büyükkayaer, olayın ardından gözaltına alınmadığını, ifade sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Ankara Adliyesi'nin otoparkında dün duruşma sonrası silahlı kavga çıktı. 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davanın ardından taraflar arasında adliye otoparkında tartışma yaşandı. Avukatların da katıldığı tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında avukatlardan biri silahla ateş etti.

Olayda yaralanan olmazken polis ekiplerince kavgaya karıştığı tespit edilen avukatlar A.E. ile O.K. gözaltına alınarak Adliye Polis Merkezi'ne götürüldü. Adliyenin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekiplerinin, kavgaya karışanları ve silahın kim tarafından ateşlendiğini tespit etmeye çalıştığı bildirildi. Olay yerinden kaçan avukat P.B'nin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Bunun üzerine avukat Paşa Büyükkayaer, adliye otoparkında dahil olduğu silahlı kavganın ardından gözaltına alındığı haberleri gündeme geldi.

"BU SIRADA BEN DE RUHSATLI SİLAHIMI ÇIKARTIP, HAVAYA ATEŞ ETTİM"

Onedio'ya konuşan avukat Paşa Büyükkayaer, gözaltına alındığı haberlerinin yalan olduğunu, emniyete silahı teslim ettiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce bir yaralama olayından Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir duruşmamız vardı. Karşı tarafın avukatıyla beraber gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup vardı. Duruşma öncesinde bu 20 kişilik grup bir avukata adliye koridorunda saldırdı. Duruşmadan önce böyle bir olay yaşandı."

Duruşma sonrası yaşanılan olayları anlatan avukat Paşa Büyükkayaer, "O 20 kişilik grup adliyenin dışına çıkarıldı. Biz de meslektaşlarımla beraber yarım saat kantin de bekledik. Aracın yanına gittiğimizde o 20 kişilik grupla karşılaştık. Araca doğru daha fazla gitmeden adliye de görevli polis memurlarını aradık. Bizler polis memurlarını beklerken, grup da üzerimize doğru geldi. Bu sırada ben de ruhsatlı silahımı çıkartıp, havaya ateş ettim. Bunu da kalabalık grubu dağıtmak için yaptım. Sonrasında ben oradan aracımla ayrıldım. Ancak diğer meslektaşlarımı polis adliye karakoluna götürmüşler. Daha sonra da beni arayarak ifadeye çağırdılar. İfade verdikten sonra silahı da teslim ettim. Savcıya da tekrardan ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldım'' dedi.

Etiketler
Ankara Silah Kavga Şule Çet