İstanbul’a Yakın Kentte Susuzluk Alarmı! Bir Yılda Yüzde 80’den 63’e Düştü

Kocaeli’nin önemli su kaynaklarından olan Yuvacık Barajı kuraklık riski ile karşı karşıya. Geçen yıl su oranı yüzde 80 ölçülen barajın bu yıl su oranı yüzde 63’e düştü. İstanbul’a yakın kentteki susuzluk alarmı endişe yarattı.

İstanbul’a Yakın Kentte Susuzluk Alarmı! Bir Yılda Yüzde 80’den 63’e Düştü
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü verileri Kocaeli’de oturanları korkutan bir durumu açıkladı. Kente ana su sağlayan kaynaklardan biri olan Yuvacık Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 63 olarak ölçüldü.

İstanbul’a Yakın Kentte Susuzluk Alarmı! Bir Yılda Yüzde 80’den 63’e Düştü - Resim : 1

YÜZDE 80'DEN 63'E DÜŞTÜ

Barajın doluluk oranının geçen yıl yapılan ölçümlerde yüzde 80 olduğu belirtildi. Havaların ısınması ve yağmurun yağmamasının su seviyesini düşürdüğü ifade edildi.

Öte yandan kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan bir diğer baraj Namazgah Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 49 olarak kaydedildi.

İstanbul’a Yakın Kentte Susuzluk Alarmı! Bir Yılda Yüzde 80’den 63’e Düştü - Resim : 2

Sapanca Gölü'nden sonra bölgenin en büyük ikinci su kaynağı olarak bilinen Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi dron ile de görüntülendi.

Kaynak: İHA

Etiketler
Kocaeli