İskenderun Limanı'nda yangın sürüyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen depremler sonrasında İskenderun Limanı'nda başlayan yangın söndürülemedi.

İskenderun Limanı, 10 ilde yıkıma ve can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7’lik ilk depremde hasar aldı.

Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından ise limandaki konteynerlerde yangın çıktı. Çıkan yangın gece boyunca devam etti ve Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Yaşam Gemisi'nin (TCSG Yaşam gemisi) de destek verdiği ekipler alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli dün yaşanan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem nedeniyle İskenderun Limanı da hasar aldı. İkinci depremin ardından İskenderun Limanı’nda devrilen konteynerler alev aldı. Yayılarak büyüyen yangın gece boyunca da sürdü. TCSG Yaşam gemisinin de destek verdiği ekipler alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmaküzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama - kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 12.10 itibariyle toplam 3 bin 432 vatandaş hayatını kaybetti; 21 bin 103 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

MURAT AĞIREL: YANGIN ÇOK BÜYÜDÜ

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından İskenderun Limanı'ndaki yangın görüntülerini paylaştı.

Ağırel paylaşımında; "İskenderun Limanı’ndaki yangın çok büyüdü…" ifadelerini kullandı.

İskenderun Limanı'nda yangın sürüyor - Resim : 1

Etiketler
Son Depremler Deprem Kahramanmaraş İskenderun