İmamoğlu kararı hakkında sessizliği koruyan Erdoğan için dikkat çeken iddia

Gazeteci Nevşin Mengü, hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İmamoğlu hakkında sessizliği koruyan Erdoğan'a ilişkin çarpıcı bir iddia öne sürdü. Mengü, Türkmenistan dönüşü gazetecilerin İmamoğlu hakkında soru sorduğunu Erdoğan'ın da cevap verdiğini ancak yanıt ve sorunun çıkarıldığını söyledi.

İmamoğlu kararı hakkında sessizliği koruyan Erdoğan için dikkat çeken iddia

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hapis ve siyasi yasak kararı verildi.

Karara yönelik tepkiler devam ederken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessizliğinin koruması dikkat çekiyor.

NEVŞİN MENGÜ'DEN ÇARPICI İDDİA

Mahkemenin İmamoğlu'na ceza vermesinin ardından Türkmenistan'dan dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a İmamoğlu'na soru sorulmaması akıllarda soru işareti oluşmasına neden olmuştu.

Gazeteci Nevşin Mengü dikkat çeken bir iddiayı öne sürdü.

YouTube'da yaptığı yayında konuyla ilgili kendisine bilgi geldiğini aktaran gazeteci Mengü, uçakta Erdoğan'a İmamoğlu'na ilişkin soru sorulduğunu Erdoğan'ın da cevap verdiğini söyledi.

Mengü, soru ve yanıtın daha sonra 'çıkarıldığını' ekledi.

Mengü, şu ifadeleri kullandı:

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilere uçakta röportaj vermişti. Ben de röportajı gördüm, tamamını okudum. Hayret etmiştim. 'Ya hayret Ekrem İmamoğlu’na gelen yasak kararıyla ilgili hiçbir soru sorulmamış' ilginç diye. Şimdi başka bir haber geldi. Gazeteci arkadaşlarımız teyit de etmişler, haberleştik onlarla. Aslında bu soru sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uçakta. Erdoğan da bir cevap vermiş. Ne cevap vermiş bilmiyorum ama daha sonra gazeteci arkadaşlarımızdan tek tek rica edilmiş. Lütfen bu soruyu ve cevabını çıkarın diye. Birbirinden enteresan işler.
Etiketler
Ekrem İmamoğlu Recep Tayyip Erdoğan Nevşin Mengü Ordu