Hatay'daki bir çadırkentte kalan depremzede: 'Burada hükümet, devlet yok'

Hatay'da depremzedelerin kaldığı çadırkentlerde ısınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşanıyor. Hataylı bir depremzede, "Burada hükümet, devlet yok. Herhangi sorumlu bir kişi yok. Buraya su bile gelmiyor" dedi.

Hatay'daki bir çadırkentte kalan depremzede: 'Burada hükümet, devlet yok'

Hatay'da depremzedelerin kaldığı çadırkentlerde ısınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşanıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde en çok hasarı alan illerden biri olan Hatay'da depremin ardından ilk kurulan çadır kentlerden birinde yurttaşlar ısınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşadıklarını dile getirdi.

Depremzedelerden biri "Burada hükümet, devlet yok. Herhangi sorumlu bir kişi yok. Buraya su bile gelmiyor. Başka okullardan su istemeye gidiyoruz, bize adresimizi soruyorlar, kaydımız burası olmadığı için vermiyorlar. Suyu da e-Devlet’ten mi sipariş edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Depremzede şöyle konuştu:

"BURADA HÜKÜMET, DEVLET YOK"

"Burada hükümet, devlet yok. Herhangi sorumlu bir kişi yok. Burası Suriyeli kampına dönüşmüş durumda. Biz, burada Türk vatandaşı olarak hiçbir yardım almıyoruz. Başlangıçta Suriyelileri buraya almasaydınız o zaman. Burada yağmalama oluyormuş, gelen yardımlara saldırı oluyormuş; öyle bir şey yok. Diğer çadırkentlere bakıyoruz, her şey düzenli bir şekilde faaliyette. Güzel yiyecekler gidiyor, onlara her şey tertibatlı ama buraya bakıyorsun, buraya su bile gelmiyor. Başka okullardan su istemeye gidiyoruz, bize adresimizi soruyorlar, kaydımız burası olmadığı için vermiyorlar. Suyu da e-Devlet’ten mi sipariş edeceğiz?

Böbrek hastası olan yatalak hastalarımız var burada, felçli var. Bir tanesi eniştem, yetişkin bezi bulmakta zorlanıyoruz. ‘Kızılay gelecek’ dediler, Kızılay gelmedi. İHH ekibine verdiler, onlar da günde bir öğün yemek veriyor. Çok kısıtlı imkanlarda yaşıyoruz; suları yok, yemek yapacak malzemeleri yok. Her gün bir öğün çorba yiyoruz. İlk kurulan çadırkent burası. Gidin bakın; sonradan kurulan Sinop çadırı, tertibatlı, düzenli, güvenli. Çadırlarına her gün yardımlar gidiyor, buraya hiçbir şey gelmiyor. Burada Suriyeliler çok diye yardım gelmiyor, o zaman ilk başta onları almasaydınız buraya. Biz, Türk vatandaşı olarak mağdur oluyoruz ama onlar da insan, biz onları dışlamak amacıyla söylemiyoruz. Diğer çadırlara giden yardımlar buraya da gelsin.”

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ANTİBİYOTİK BULAMIYORUZ"

Evlerinin yıkılmadığını, ancak korkudan eve giremediklerini ifade eden bir kadın ise "Çocuklarımız korkuyor. Bir yardım, bir park olsa, çocuklarımız için eğlence olsa unutturacak onlara. Hijyen hiç yok, çocuklarımızın hepsi hasta oldu; ishal ve kusma var. Şu an kime sorsanız herkesin çocuğu hasta. Özellikle antibiyotik istiyoruz çocuklarımız için, antibiyotik bulamıyoruz. Çok nadir bulabildik ama hijyen olmadığı için çocuklar hiç iyileşmiyor."

Etiketler
Deprem Hatay