Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresiyle yaptığı görüşmeyi yazdı: "Bir daha aday olmayacağım"

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazısında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine bir daha Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söylediğini yazdı.

Fatih Altaylı Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresiyle yaptığı görüşmeyi yazdı: "Bir daha aday olmayacağım"

Gazeteci Fatih Altaylı, şahsi internet sitesinde kaleme aldığı yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine bir daha aday olmayacağını söylediğini yazdı.

Altaylı, seçimin ardından kamuoyundan ve CHP içinden de Kılıçdaroğlu’nun istifasına yönelik yükselmeye başlayan seslerin ardından kaleme aldığı yazıda, Kılıçdaroğlu’nun ‘çok güvendiği birkaç isimle’ odasında yaptığı görüşmeyi aktardı.

Altaylı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Kemal Bey, çok güvendiği birkaç isimle odasına çekiliyor ve durum değerlendirmesi yapmak istiyor.

Odada bu isimlerden biri Kemal Bey’e çok net bir soru soruyor.

“Sayın Genel Başkan, çok iyi performans gösterdiğiniz ve toplumsal kabulünüzü en üst düzeye çıkardığınız bir seçim süreci yaşadık. Başladığınız yerden çok daha yüksek bir noktada seçimi tamamladınız ama yetmedi. Bundan sonrası için ne planlıyorsunuz! Bir daha seçimde yeniden aday olma planınız var mı, nasıl bir yol haritası çizmeliyiz.”

"İLK VE SON ADAYLIĞIMDI"

Kemal Kılıçdaroğlu çok net, çok açık bir yanıt veriyor.

“Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de, arzum da yok”

Herkes rahatlıyor.

Ancak genel başkanlığı bırakmayacağını da hissettiriyor.En azından yerel seçimlere kadar.

Odadakilerden biri, “Hem bu fikrinizi hem de Genel Başkanlığı yerel seçimlere kadar sürdüreceğinizi ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı da bırakacağınızı açıklasanız çok rahatlarız’ diyor.

Kemal Bey bakıyor, itiraz etmiyor. Net bir şey de söylemiyor. Zaten genel tavrı bu."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Fatih Altaylı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Cumhurbaşkanlığı