Ali Mahir Başarır'ı gören emekli dert yandı: 'Lanet okumayan bir insan yok'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve yönetim kurlu üyeleri ile birlikte Mezitli sokaklarında, pazarında emekli vatandaşlarımızın nabzını tuttu. CHP’li Başarır, “Hangi emekli vatandaşımızla konuşsak isyan etme noktasına gelmiş” dedi.

Ali Mahir Başarır'ı gören emekli dert yandı: 'Lanet okumayan bir insan yok'

Berberde bir emekli vatandaşla karşılaşan CHP’li Başarır’a vatandaş, “Her zaman tıraş olamıyoruz, çoğu zaman kendi kendimize makinamızla tıraş oluyoruz. Ne yapalım? Her şeyin fiyatı uçtu gitti. Ben 72 yaşındayım, ömrümde böyle Cumhurbaşkanı görmedim, böyle pahalılık görmedim” dedi.

ONLAR SARAYDA YAŞADIĞI İÇİN HİÇBİR ŞEYİN FARKINDA DEĞİLLER

Pazar yerinde CHP’li Başarır’la sohbet eden bir vatandaş, “Onlar Sarayda yaşadığı için hiçbir şeyin farkında değiller. ‘Pazar yerinde insanlar pazar artıklarını topluyorlar’ diyen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisiydi. Ama insanlar şimdi daha kötü durumdalar” dedi.

ALIŞVERİŞ YAPIP DA LANET OKUMAYAN TEK BİR İNSAN YOK

Yine Mezitli pazar yerindeki bir teyze, “Ayda 3.500 TL ile idare etmeye çalışıyorum. Oğlum işsiz, 4 tane torun var, bu parayla geçinmeye çalışıyorum, aldığım para bir hafta yetmiyor” sözlerini ifade etti.
Bir başka emekli vatandaş ise “4.800 TL emekli maaşım var. Hiçbir şeye yetiştiremiyorum” derken bir pazarcı esnafı da “Buraya gelip alışveriş yapıp da lanet okumayan tek bir insan yok” dedi.

HANGİ EMEKLİ VATANDAŞIMIZLA KONUŞSAK İSYAN ETME NOKTASINA GELMİŞ

Toplumdaki her kesimin yaşanan hayat pahalılığına isyan ettiğini, bu durumdan en çok etkilenenlerin başında da emekli vatandaşların olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Mezitli sokaklarında, pazar yerinde, dükkanlarda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hangi emekli vatandaşımızla konuşsak isyan etme noktasına gelmiş. Yoksulluk sınırının 20 bin TL’yi aştığı, açlık sınırının 8 bin TL’ye geldiği bu günlerde, aldığı 3-5 bin TL maaşla geçinmeye çalışan emeklilerimiz var. Ülkemizde emekliler nefes alamıyor! Ülkemizin gelir kaynakları yandaşlara değil de halkın yararı için kullanılsaydı bu vahim tablo ile asla karşı karşıya gelinmezdi. Yapılacak ilk seçim sonrası artık bu ülkeyi, yandaşların yararı için değil, halkın, vatandaşın yararı için çalışan bir iktidar yönetecek” dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ali Mahir Başarır Mersin Emekli Milletvekili