Alçı: Yeter artık, devlet tüm tarikatlara sıkı teftiş ile gerekirse cerrahi bir müdahale yapmalı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, tarikatların denetlenmesi gerektiğini belirterek, "Yeter artık bu kimi tarikatlardaki kadın ve çocuk istismarı rezaletleri. Devlet tüm tarikatları ismen yasal kayıt altına almalı ve bu işe sıkı teftiş ile gerekirse cerrahi bir müdahale yapmalı… Başka çözüm yok” dedi.

Alçı: Yeter artık, devlet tüm tarikatlara sıkı teftiş ile gerekirse cerrahi bir müdahale yapmalı

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini', çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu.

BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı ve Türkiye’nin gündeminden düşmeyen skandalda, 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.

“DEVLET TÜM TARİKATLARI İSMEN YASAL KAYIT ALTINA ALMALI VE BU İŞE SIKI TEFTİŞ İLE GEREKİRSE CERRAHİ BİR MÜDAHALE YAPMALI”

Skandal olayın ardından, Türkiye’de tarikatlarda yaşanan cinsel istismar olayları da yeniden hatırlandı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, birkaç istismar olayını hatırlattı ve tarikatların denetim altına alınması gerektiğini söyledi.

Alçı, yazısında şunları kaydetti:

“Atatürkçü-laik okurlarımdan da ricam artık tüm tarikatların denetim altına alınabilmesi için yasal zemine kavuşması konusunda adımlar atılmasına destek vermeleri. Tekke ve zaviyeler kanunu şu an bu rezil merdiven-altı tarikatların ekmeğine yağ sürüyor.

Bakın Atatürkçü kesimin çok sevdiği bir isim olan İsmail Saymaz senelerdir bu tarikatlar meselesiyle uğraşıyor ve birçok skandalı da İsmail açığa çıkardı. O da bu konuda çözüm olarak tarikatların yasal zemine kavuşmasını ve bu sayede devletin denetimine alınması gerektiğini savunuyor. Yasal zemin olursa hiçbir tarikat gizlenemez. Hepsi şeffaflaşmak zorunda bırakılır. O durumda gizlenmeye devam eden olursa da FETÖ’nün başına gelenler onların da başına gelir. Atatürk ilkelerine bağlılığını herkesin bildiği İsmail Saymaz bu çözümü savunuyor ve çok haklı.

Mevcut kanuni durumda hiçbir tarikatın kendisini yasal olarak ifade edememesi onların saydam olmayan ortamda bu iğrençlikleri yapmasının önünü açıyor.

Yeter artık bu kimi tarikatlardaki kadın ve çocuk istismarı rezaletleri. Devlet tüm tarikatları ismen yasal kayıt altına almalı ve bu işe sıkı teftiş ile gerekirse cerrahi bir müdahale yapmalı… Başka çözüm yok…”

Etiketler
Tarikat Çocuk istismarı İsmailağa Nagehan Alçı