6 yaşındaki çocuğa istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili iddiaları yazan gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi.

6 yaşındaki çocuğa istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi

İktidara yakınlığıyla bilinen ve provokatif, cinsiyetçi ve ayrımcı çizimleriyle gündeme gelen mizah dergisi Misvak, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili iddiaları yazan gazeteci Timur Soykan hedef gösterdi.

Misvak Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Fadime Şahin infialini tekrarlamak isteyerek İslam'a saldıran Timur Soykan ve zihniyeti tutuklansın" dedi.

6 yaşındaki çocuğa istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan hedef gösterildi - Resim : 1

Misvak'ın tweetinin ardından iktidara yakın hesaplar tarafından "Timur Soykan Yargılansın" hastag'i ile hedef gösterme kampanyası başlatıldı.

SOYKAN'DAN YANIT

Hedef gösterilen Soykan, Twitter hesabından yanıt vererek "Keşke #TimurSoykanYargılansın diye kampanya yapanlar, defalarca tanık olduğumuz tarikatların karanlığındaki çocuk istismarlarına da ses çıkarsa. Bunun yerine belgeli, iddianameye dayanan habere saldıracak kadar alçalıyorlar. Biz tabii ki bu karanlığa karşı yazmaya devam edeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

BirGün gazetesi köşe yazarı ve gazeteci Soykan, 3 Aralık'ta kaleme aldığı köşe yazısında İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nın babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olduğunu kaleme aldı.

Etiketler
Hiranur Vakfı İsmailağa İsmailağa Cemaati