Şule Çet davasına destek için gelenler mahkeme salonuna sığmadı

Çok sayıda kişinin desteğe geldiği Şule Çet davasında salona girmeye çalışanlar ezilme tehlikesi atlattı.

Ankara’da 29 Mayıs 2018’de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması 45 dakika gecikmeyle başladı.

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Kadın Meclis’leri üyesi kadınlar Çet davasının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek, “Şule Çet’in katilleri bulunana kadar burada olacağız. Eşitsizliklerin olmadığı bir ülke kuracağız” dedi.

Duruşma salonuna destek için gelenler bir saate yakın beklemek durumunda kaldı. Salona giremeyenler ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı.

SANIK YAKINLARINDAN ÇET’İN AVUKATLARINA MÜDAHALE

Çet davasının ikinci duruşmasında ‘Avukat’ tartışması yaşandı. Çok sayıda mağdur avukatının salona alınmaması üzerine avukatlar mahkeme heyetine neden küçük salon tercih edildiğini sordu. Mahkeme başkanı “burası uygun” yanıtının ardından beş avukatın daha salonda girmesine izin verdi. Bu sırada bir sanık yakını, “Hadi başlayın artık. Madem İstanbul’dan gelen avukatlar var siz çıkın onlar içeriye girsin” diyerek bağırdı. Bunun üzerine mağdur avukatları ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı.

MAHKEME SALONUNUN KAPISINDA PROTESTO

Mahkeme salonunun kapısında duruşma salonuna girmek için bekleyen onlarca kişi slogan ve alkışlarla içeriye girememelerini protesto etti. Duruşma salonunun kapısında bekleyenler, “Şule Çet için adalet” sloganları attı.

Etiketler
Şule Çet Mahkeme