Bayram tatili yaklaşırken otobüs biletinizi önceden ayırtın

Her yıl olduğu gibi bu yıl da otogarlarda ciddi bir yoğunluk olması bekleniyor.

Bayram tatili yaklaşırken otobüs biletinizi önceden ayırtın

Bayram tatili için geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da otogarlarda ciddi bir yoğunluk olması bekleniyor. Bu nedenle seyahat planlamanızı şimdiden yapmanızda fayda var. Çünkü yer bulma sıkıntısı her bayram öncesinde yaşandığı gibi bu yıl da gündemde! Tatilinizi evde geçirmek istemiyorsanız acele edin ve binlerce kişi gibi siz de şimdiden yerinizi ayırtın.

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen aileler genellikle otobüsle yolculuk yapmayı tercih ediyor. Çok sayıda noktaya ulaşım imkanı sunan ve konforla istenen yere ulaşmayı sağlayan Kamil Koç en çok tercih edilen seyahat firmalarından biri olma özelliğini bayramda da koruyacak gibi görünüyor. Aile büyüklerini ziyaret etmek ve bayram tatilini memleketinde geçirmek isteyenler rotasını seyahat firmasının güzergahlarına ve seyahat saatlerine çevirmeye başladı bile.

Bu durum beraberinde bilet bulma sıkıntısını da doğurabilir. Eğer otobüs biletinizi hala almadıysanız bayramı aile büyükleriyle ve memleketinizde değil, evde oturarak geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle şimdiden rezervasyon işleminizi yapmalı ve otobüs bileti seçeneklerine göz atmaya başlamalısınız. Özellikle çok sık tercih edilen güzergahlarda durum daha da önemli bir hal kazanıyor.

Otobüs Biletinizi Gidiş – Dönüş Olarak Alın!

İstanbul, Ankara ve İzmir arası seyahatler daha fazla ilgi gördüğünden ve daha fazla sayıda kişi seyahat ettiğinden biletler çok daha erken zamanda tükeniyor. Bu nedenle büyük şehirlere seyahat edecek olanların diğerlerine nazaran daha fazla acele etmesi gerekiyor. Aynı zamanda otobüs biletlerinin sadece gidiş değil, gidiş ve dönüş şeklinde satın alınması da öneriliyor. Seyahat firmaları daha önce çok sayıda kişinin sadece gidiş bileti almasından kaynaklı olarak mağduriyet yaşadığı, dönüş bileti bulamadığını dile getirdi.

Bu nedenle mağduriyet yaşanmaması için seyahat firması yetkilileri halkı, biletlerini gidiş – dönüş şeklinde almaları noktasında uyarıyor. Bu sayede dönüş programının da aksatılması ve insanların tatil sonrasında evlerine dönerek mesailerine zamanında yetişmeleri mümkün oluyor. Otobüs seyahat firmaları şimdiden bayram tatili dönemindeki otobüs seferlerini ve güzergahları, hatta sefer saatlerini bile belirledi.

Seyahat Firmaları Bayramda Ek Seferler Düzenleyecek

İnternet üzerinden online olarak bilet satın almak mümkün oluyor. Mutlaka seyahat firmalarının bilet satış ofislerini ziyaret etmeye gerek kalmıyor. Aynı zamanda seyahat firmalarının bayram tatili boyunca ek seferler düzenleyecekleri de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ek seferler talebe bağlı olarak düzenlendiği için talep görmeyen ya da az talep gören yerlere ek sefer konmayacağı da açıklandı.

Bayram tatilinde ek seferlere güvenerek bilet almamak nu noktada hata oluyor. Çünkü ek seferler de kısa zamanda bilet atışına kapatılabiliyor. Bu nedenle firma yetkilileri biletlerin şimdiden alınması gerektiği konusunun altını çizerek vatandaşları uyardı. Bilet satın alma işlemleri seyahat firmalarının mobil uygulamaları üzerinden de yapılabiliyor. Firmaların internet siteleri üzerinden de online satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Etiketler
Bayram Tatili