İstanbul'un göbeğinde zabıtalar darp etti, polis 'kendin yapmışsındır' dedi

İstanbul Gezi Parkı’nda seyyar olarak çay kahve satan Salih Salman, zabıta ekipleri tarafından darba uğradı.

İstanbul'un göbeğinde zabıtalar darp etti, polis 'kendin yapmışsındır' dedi

İstanbul Gezi Parkı’nda seyyar olarak çay kahve satan Salih Salman, zabıta ekipleri tarafından işkence edildi. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden darp raporu alarak şikayette bulunan Salman’a, polisler “Belki de sen kendini darp etmişsindir” dedi.

DuvaR Gazetesi’nden Hacı Bişkin’in haberine göre, seyyar olarak çay ve kahve satan 60 yaşındaki Salih Salman, belediye zabıtaları tarafından darp edildi.

‘Belki de sen kendini darp etmişsin’

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldığı raporda Salman’ın sol alt ve üst bacağında şişlik, hassasiyet mevcut olduğu tespit edildi. Salman, darp raporunu aldıktan sonra şikayet için polis karakoluna gitti. Karakolda, kendisini çok ciddiye almadıklarını söyleyen Salman, polislerin ‘Belki de sen kendini darp etmişsin’ denildiğini belirtti.

‘Anladım ki suç duyurusundan da bir sonuç alamayacağım’

“Geçen günlerde 5 kişiden oluşan zabıta ekibi beni çevirdi. Malımı almak istediler. Ben de ‘malımı almayın ceza yazın. benim ekmek teknem’ dedim. Bana ‘küfür etme’ dediler. Ama ağzımdan küfür çıkmadı tam tersi onlar küfür, hakaret ediyorlardı. Ben tezgahımı vermek istemeyince tekme tokat daldılar”

Yaşadığı olay karşısında Salman, “Böyle bir şey olabilir mi? Bir insan kendisini nasıl darp edebilir? Anladım ki suç duyurusundan da bir sonuç alamayacağım” dedi.

Etiketler
Polis