Tzortzis'i ağırlayan TÜGVA'ya iBB’den 5 milyon TL!

Cumhuriyet’in kurucusuna hakaret eden Tzortzis’in, iktidara yakınlığı bilinen vakfın konferansına katıldığı ve plaket aldığı ortaya çıktı. İBB ise Atatürk düşmanını ödüllendiren vakfa servet akıtmış.

Tzortzis'i ağırlayan TÜGVA'ya iBB’den 5 milyon TL!

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Atatürk'e hakaret eden Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis'in, iktidara yakınlığı ile bilinen bir vakfın programına da konuşmacı olarak katıldığı ve plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise Atatürk düşmanına plaket veren vakfa 5 milyon 993 bin 775 TL harcadığı anlaşıldı.

HAKARETE ALKIŞ

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Tzortzis, isim vermeden Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını işaret ederek, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis'in Atatürk'e “şeytanın dostu” iması yaptığında öğrencilerin alkışlaması dikkat çekti.

10 BİNA KİRALADILAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın da (TÜGVA), 2017 yılında Tzortzis’i konferansa davet edip konuşma yaptırdığı ortaya çıktı.

TÜGVA’nın Twitter hesabından paylaştığı tweet’lerde, Tzortzis’ten övgüyle söz edildiği görülüyor.

Tzortzis'i ağırlayan TÜGVA'ya iBB’den 5 milyon TL! - Resim : 1

Tzortzis'i ağırlayan TÜGVA'ya iBB’den 5 milyon TL! - Resim : 2

Etiketler
Hakaret TÜGVA