BB krem nedir? Nasıl kullanılır?

Son yılların en yaygın bakım ve makyaj ürünleri arasında yer alan BB krem için herkes farklı bir şey söylüyor.

BB krem nedir? Nasıl kullanılır?

Son yılların en yaygın bakım ve makyaj ürünleri arasında yer alan BB krem için herkes farklı bir şey söylüyor. Sıkça duyduğumuz BB krem ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Birlikte inceleyelim.

Beauty Balm açılımına sahip cilt bakımının devamı niteliğinde olan BB krem aslında renkli nemlendiricidir. SPF koruması ile cildi çevresel faktörlere karşı korur, nemlendirir ve cildin ihtiyaç duyduğu bakımı tamamlar. Renkli özelliği sayesinde makyaj kategorisinde yer almaktadır.

Nemlendirici uygulamanın ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Günlük bakımda olmazsa olmaz nemlendiricilerin fondöten uygulamak isteyen kişilerin zamanından çaldığını itiraf etmeliyiz. Çünkü makyaj uygulamasına geçmek ve daha homojen bir görünüme sahip olmak için bakım ürünlerinin emilim süresini beklemek gerekir. Bu anlamda hayat kurtaran BB krem üst üste uygulama yapmanızı ve zamanınızdan çalmanızı engeller. Renkli yapısı cildinizdeki kusurları örterek eşit bir renk tonu sağlar.

BB krem nasıl kullanılır? Sorusuna tek bir cevap vermek mümkün değildir. Neden mi? Çünkü renkli nemlendiricilerin kullanım alanları oldukça geniştir. Bakım için tercih edecekseniz, cildinizi temizleyip tonik uyguladıktan sonra eşit bir şekilde tüm yüzünüze uygulamanız yeterli olacaktır. Makyaj malzemesi olarak tercih edeceksiniz, cildinizi arındırdıktan sonra bir sünger veya makyaj fırçası yardımıyla eşit bir şekilde cildinize uygulamanız gerekir. BB kremi fondöten, pudra gibi tek makyajı ürünlerin altına nemlendirici makyaj bazı olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz tek başına sürebilir, dilerseniz de üzerine makyaj yapabilirsiniz.

BB krem nedir? Nasıl kullanılır? - Resim : 1

BB Krem Çeşitleri

Cilt bakımı ve makyaj ürünlerinde olduğu gibi BB kremde çeşitlere ayrılmaktadır. Bu çeşitlilik cilt yapısına ve problemine göre değişlik göstermektedir. Örneğin; yağlı ciltler için yağsız ince yapılı, kuru ciltler için yoğun nemlendirici, olgun ciltler için angi aging yaşlanma karşıtı, lekeli ciltler içinse leke karşıtı BB cream ürünleri mevcuttur.

Sizde dünyaca ünlü Missha, La Roche Posay, Vichy, Avene Bioderma gibi markaların en iyi BB krem çeşitlerini Dermokozmetika da bulabilir, uygun fiyat, hızlı kargo ve hediye fırsatlarıyla sahip olabilirsiniz.