Depremden yarım saat önce uyardı!

Emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek'in Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi merkezli 5.3 şiddetindeki depremden tam 30 dakika önce uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Depremden yarım saat önce uyardı!

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi merkezli 5.3 şiddetindeki depremden tam 30 dakika önce sosyal medya üzerinden paylaşımda “7 Şiddetinde deprem kapıda” uyarısında bulunması dikkat çekti.

Prof. Dr. Doğan Perinçek sosyal medyada yaptığı paylaşımda; “Depremle ilgili aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Erdek, Biga, Çan, Bayramiç hattı alarm vermeye devam ediyor. 7’lik deprem kapıda, yetkililer ise uyumaya devam. AFAD ve diğerleri sizin kuruluş nedeniniz ne acaba.

Görevinizin farkında mısınız? Yoksa sadece aldığınız maaşımı düşünüyorsunuz? Yıllardır söylüyoruz. Bari köylere gidin size maliyeti olmayan eğitimi halka verin. Göreviniz en azından bu değil mi? Şimdi tedbir almayanlar deprem olup binalar yıkılınca deprem alanında boy göstermeye başlarlar. Muhalefeti iktidarı, yetkilisi yetkisizi orada olacaktır.

Ama ne için! Deprem sonrası enkazın yanında halkımız size soru sorduğunda ne cevap vereceksiniz? Uyuyorduk, uyandık geldik mi diyeceksiniz. Yoksa depremi fırsat bilip oy için şirin mi gözükmeye çalışacaksınız?

Yöre halkımıza geçmiş olsun diyorum. Sizde artık biraz sesinizi yükseltin. Olacakları sağır sultan duydu, yetkililer duymadı. Belki sesinizi yükseltirseniz bir duyan olur” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Çanakkale Şiddet