Şule Çet davasında ilk duruşma: ‘Herkesi destek olmaya bekliyoruz’

Şule Çet davasında sanıklar ilk kez hâkim karşısında ifade verecek. Yarın Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşma için Çet Ailesi katılım çağrısı yaptı.

Şule Çet davasında ilk duruşma: ‘Herkesi destek olmaya bekliyoruz’

Ankara’da 29 Mayıs 2018’de bir iş merkezinin 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması yarın Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah 10.00’da görülecek. Tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yargılanacak.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ve ailenin avukatı Umur Yıldırım, sürece ilişkin son durumu BirGün’e değerlendirdi.

DAVAYI TAKİP ÇAĞRISI

Şenol Çet, sürecin başından bu yana kardeşi hakkında bir çok çirkin iftiranın dile getirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hayat dolu olan kardeşimin intihara meyilli olduğu dahi iddia edildi.Kardeşimin arkadaşları sosyal medya üzerinden ‘Şule Çet İçin Adalet’ dediği için sosyal medya hesabı defalarca kapatıldı. Bizler adaletin parayla satın alınmasına izin vermeyeceğiz. Adaletin yerini bulması için sürecin başından bu yana bütün iftiraların üzerine giderek gerçeğin açığa çıkmasını sağladık. Bu vahşet bizim başımıza geldi, bizim canımız çok yandı. Başkalarının da aynı acıları yaşamaması için mücadele ediyoruz.”

Çet, yarın görülecek davaya katılım çağrısı yaparak, “Kamuoyunun desteği çok önemli, herkesi bizlerin yanında olmaya ve davayı takip etmeye çağırıyoruz” dedi.

TEK SEÇENEKLERİ ‘İTİRAF’

Şule Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım ise sanıkların yalan söylediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Şule’nin ölümü sonrasında şüpheliler tarafından delillerin karartıldığı ortaya çıktı. Şule’nin otopsisinde tırnaklarının altında Berk Akand’a ait DNA izleri bulundu, cinsel saldırıya uğradığı ve kanında uyku bozukluğuna dair ilaç bulunduğu tespit edildi. Tüm gerçekler ortaya çıktı, sanıkların ifadesi artık itiraf etmek üzerine olacaktır.”

Etiketler
Ağrı Ankara Mahkeme Şule Çet