5 işçinin öldüğü yangının raporu ortaya çıktı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Mobilyacılar Sitesi’nde çıkan ve 5 Suriye uyruklu işçinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı.

5 işçinin öldüğü yangının raporu ortaya çıktı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Mobilyacılar Sitesi’nde çıkan ve 5 Suriye uyruklu işçinin ölümüne neden olan yangına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı. Raporda yangının çıkma sebebinin elektrikli ısıtıcı olduğu belirtilirken, bina içinde havalandırma tertibatının bulunmamasının yangını büyüttüğüne dikkat çekildi.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in ulaştığı itfaiye raporunda, yangının çıkış nedeni olarak elektrikli ısıtıcının kablolarının alev alması gösterildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen itfaiye raporu, ihmaller zincirini ve ölen işçilerin ne şekilde bulunduğunu da gözler önüne serdi.

“ÜÇ İŞÇİ BİR ARADA”

Birinci katta çıkan yangından kaçan beş işçinin üçüncü kata sığındığı ancak kurtulamadığı ifade edilen raporda işçilerin cansız bedenlerinin bulunma şekli şöyle anlatıldı:

“3’ncü kata girildiğinde merdivenden sol tarafta aynı alanda 3 şahsın bir arada üst üste kauçuk sünger istifleri yanında, 2 şahsın da 1 metre yakınında dumandan etkilenerek ayrı yerlerde olduğu görülmüş, bu 5 kişide yaşam berlirtilerinin olmadığı görülmüştür.”

“MERDİVEN BACA GÖREVİ GÖRDÜ”

Raporda yangına ve bir anda tüm binaya yayılmasına ilişkin detaylar da yer buldu.

Pencerelerin demir korumalı, ön camların ise ısı yalıtımlı olduğu vurgulanan raporda, “Yangının elektrikli ısıtıcının kablosundan kaynaklanarak 1’inci kattan başladığı, merdiven boşluğunun baca görevi yaparak, yangının diğer katlara sirayet ettiği, katlar arasında kauçuk ya da yapıştırıcı kimyasalların buharlaşmasını engellemek amacıyla bina içerisinde herhangi bir havalandırma tertibatının bulunmadığı, yangının büyümesine sebebiyet verdiği tespit edilmiştir” denildi.

Etiketler
Ankara Suriye