Berkay Ustabaş 5. kez hakim karşısında

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Berkay Ustabaş bugün hakim karşısına çıkacak.

Berkay Ustabaş 5. kez hakim karşısında

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl 5 Ocak’ta tutuklanan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, bugün görülecek 5. duruşmaya destek için mektup kaleme aldı.

Ustabaş basın kuruluşlarına gönderdiği mektupta, Berkin Elvan’ın cenazesine katılmanın suç olmadığını belirten Ustabaş, tutuklanmasına gerekçe gösterilen suçlamalarda tutuklamaya gerekçe olabilecek en küçük bir eylemden bile söz edilemeyeceğini ifade etti. Ustabaş, mektubunda “bir uyuşturucu baronu ile para karşılığı anlaşma yaptığı iddiasıyla görevden alınıp hakkında soruşturma açılan 5. Sulh Ceza Hakimi saniyeler içinde tutuklanmama karar verdi” ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanının bir yıldır süren duruşmalar boyunca dosya kapsamında sorduğu en somut sorunun “evinde neden hep sol görüşlü kitaplar çıktı?” şeklinde olduğuna değinen Ustabaş, “şimdi tekrar soruyorum, bunların hangisi suç? Evinden sol kitapların çıkması mı, yüzbinlerin omuz verdiği Gezi Direnişi mi? Asıl suç 15 yaşında 16 kiloya düşlen bir çocuğun cenazesine katılamamaktır” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“1 yıldan uzun süredir cezaevindeyim. Bunca zaman hakkı gasp edilen bir üniversite öğrencisi ve yurttaş olarak hukuk çerçevesinde hareket edilmesini, davranış ya da eylemlerin yaptırımının keyfiyete değil yasaya göre değerlendirilmesini; kısacası memleketimizde adaletin ve demokrasinin hakim olmasını istiyorum” diyen Ustabaş, bugün görülecek 5. duruşma için destek ve dayanışma çağrısı yaptı.

Ustabaş için dün sosyal medyada #Berkineadalet #Berkayaözgürlük hashtagi açıldı.

Etiketler
Berkin Elvan