Kadriye Moroğlu'nda tacize uğrayan öğrenciden bakana yanıt

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde bir öğretmen tarafından tacize uğrayan öğrenci Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u yalanladı.

Kadriye Moroğlu'nda tacize uğrayan öğrenciden bakana yanıt

Milli Eğitim Bakanı lisedeki taciz olayında "şikâyetçi şikâyetinden vazgeçtiği için" idari soruşturmayı işlemden kaldırdıklarını söyledi. Şikâyetçi olan öğrenci: "Yalana başvuruyorlar, çünkü suçlu olduklarının ve suçlarının ne kadar büyük olduğunun farkındalar" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde yaşanan taciz olayıyla ilgili coğrafya öğretmeni S.D. hakkında başlatılan soruşturmanın akıbetini soran CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in verdiği soru önergesini yanıtladı.

Bakan Selçuk, "Şikâyetçi şikâyetinden vazgeçtiği için" ve "iddialar doğrulanamadığı için" idari soruşturmayı işlemden kaldırdıklarını belirtti.

Öğretmenin tacizinden şikâyetçi olan Eylül ise Bianet'ten Elif Ünal'a konuştu, açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti. "Soruşturma sonucunda oluşturulan ceza tutanağı şikâyetimden vazgeçmediğimin en büyük kanıtı" dedi.

Eylül: "Yalana başvuruyorlar"

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamayı sorduğumuz lisedeki tacizci öğretmenden şikâyetçi olan Eylül ise açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Şikâyetçi oldum ve şikâyetimden vazgeçmek aklımın ucundan bile geçmedi. Zira bu soruşturma haksız da yürütülse sonuçlandı ve öğretmen göstermelik de olsa bir ceza aldı. Bu ceza asla tatmin edici değildi fakat soruşturma sonucunda oluşturulan ceza tutanağı, ki bu tutanak sanık tarafından dava dosyasına eklenmiştir, şikayetimden vazgeçmediğimin en büyük kanıtı" ifadelerini kullandı.

Böyle bir iddianın ortaya atılmasının sebebinin ise suçlu olduklarını bilmeleri olduğunu söyledi:

"Yalana başvuruyorlar, çünkü suçlu olduklarının ve suçlarının ne kadar büyük olduğunun farkındalar. Bu yalanlar silsilesine Milli Eğitim Bakanı'nın da dahil olması elbette üzücü. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir."

Ne olmuştu?

Eylül, lisedeyken kendisini Whatsapp üzerinden attığı mesajlarla taciz eden öğretmeni hakkında okul tarafından yürütülen soruşturmadan sonuç alamayınca üniversiteye başladığı bu yıl olayı mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını anlatmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı coğrafya öğretmeni hakkında "çocuğa karşı cinsel taciz" ve "basit tehdit" suçlamaları ile iddianame hazırlamıştı.

Taciz olayı meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise olayı meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için soru önergesi vermişti. Tacizle suçlanan öğretmenin hangi gerekçeyle okula devam ettiğini ve okul idaresinin olayı neden adli makamlara bildirmediğini sormuştu.

Selçuk: "Şikâyetçi şikâyetinden vazgeçti"

Selçuk yanıtında şikâyetçinin şikâyetinden vazgeçmesi ve iddiaların kanıtlanmaması üzerine dosyayı işlemden kaldırdıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmen hakkında yapılan soruşturma sonucu disiplin cezası ile tecziye edildiği, adı geçen öğretmenin başka bir okulda görevine devam ettiği belirtilmektedir.
"Olayla ilgili öğrenci ve öğrenci velisi tarafından 21.11.2016 tarihinde okul müdürlüğüne hitaben şikâyet dilekçesi verildiği, dilekçedeki iddialarla ilgili muhakkik görevlendirildiği, yapılan soruşturma esnasında şikâyetçinin şikâyetinden vazgeçtiği, iddiaların sübuta ermediği bildirilerek dosyanın işlemden kaldırıldığı belirtilmektedir."

Etiketler
Lise Öğrenci Öğretmen Taciz