Kadıköy Anadolu Lisesi ayakta

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri 'dini sohbete götürme' baskısına isyan etti.

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, yönetim destekli bir grup öğrencinin "dini sohbete götürme baskısı" karşısında bugün isyan etti ve gösteri düzenledi.

"Bu okulun sahibi fikri hür, vicdani hür öğrencilerdir" pankartını açan öğrenciler yaşadıkları baskıya tepki gösterdi. Okul bahçesinde tek bir ağızdan "Andımız"ı haykıran öğrenciler yönetimi alkışlarla protesto etti.

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri toplu mesaj uygulamasıyla 'sohbete' davet ediliyor. Öğrencilere gönderilen mesajda, "Bugün öğle arası 12.15'te okul mescidinde hadis halkası olacak... Seni de bekleriz" denildi. Protestolar üzerine Okul Aile Birliği ile okul müdürü toplantı yapıyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi ayakta - Resim : 1

"YÖNETİM BU BASKIYA SON VER"

Konuyu twitter hesabından duyuran gazeteci ve CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş, "Yönetim bu baskıya son ver!" diye seslendi.

Yarkadaş, "Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, yönetim destekli bir grup öğrencinin "dini sohbete götürme baskısı" karşısında bugün isyan etti ve gösteri düzenledi. Sohbete katılmak istemeyen bir öğrenciye ise soruşturma açılması bardağı taşıran son damla oldu. Yönetim bu baskıya son ver!" tweeti ile eylemden fotoğrafları paylaştı.

Kadıköy Anadolu Lisesi ayakta - Resim : 2

Etiketler
Kadıköy Lise Öğrenci