HDP Diyarbakır'a polis baskını: Çok sayıda gözaltı

HDP Diyarbakır İl Örgütü binasına polislerce baskın yapıldığı belirtildi.

HDP’lilere dönük gözaltı operasyonlarının ardından Diyarbakır’da parti binasına polislerce baskın düzenlendiği belirtildi.

Evrensel'in haberine göre, İl binasına yüzlerce polis tarafından yapılan baskın sırasında 80 yaşındaki bir kadından; 2 yaşındaki çocuğa kadar çok sayıda kişi dışarı çıkarıldı.

Açlık grevi nedeniyle gerçekleştirildiği belirtilen baskın sırasında binada arama da yapıldı. Baskın sırasında 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların isimleri henüz öğrenilemedi.

HDP Milletvekili Remziye Tosun gözaltına alınanlar arasında 2 yaşındaki çocuğun da bulunduğunu iddia etti.

BAŞSAVCILIK: 'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ' SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDILAR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, HDP'de açlık grevine düzenleyenlere yönelik operasyonla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 26 şüphelinin, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan gözaltına alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"'Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında PKK/ KCK'nın bileşeni olan DTK'nın alt bileşeni TJA (PKK Kürdistan Özgür Kadın Hareketi) aktivisti olarak kendilerini adlandıran, örgüt talimatı doğrultusunda terör örgütüne destek vermek amacıyla açlık grevi yaptığı tespit edilen 26 kişi hakkında mahkemeden alınan arama el koyma ve gözaltı kararı gereğince silahlıı terör örgütü üyeliği suçundan gözaltına alınmışlardır. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam etmektedir."

Etiketler
Diyarbakır Gözaltı HDP Polis