AKP'li vekil, adının karıştığı cinayetle ilgili ilk kez konuştu: 'Aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı'

14 Haziran 2018’de Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim kampanyası sırasında çıkan kavgada 4 kişi hayatını kaybetmiş olay kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Yıldız, konuyu ilk kez kendi penceresinden anlattı.

AKP'li vekil, adının karıştığı cinayetle ilgili ilk kez konuştu: 'Aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Pehlivan, Yıldız ile kamuoyunda Suruç olayı olarak bilinen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayı konuştu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran'da AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkanda silahlı kavga çıktı. Kavgada Hacı Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar ile milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Fadıl Şenyaşar kavganın hemen ardından tutuklanırken sanık Enver Yıldız ise 18 Eylül 2019 tarihinde Şanlıurfa Adliyesine teslim olduktan sonra tutuklandı.

Pehlivan, geçtiğimiz günlerde AKP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın olayı terör saldırısı olarak nitelendiridiğini ancak daha sonra pişman olduğunu hatırlatarak "Peki, AKP Milletvekili Yıldız şimdi ne düşünüyor?" diye sordu.

AKP'li vekil, adının karıştığı cinayetle ilgili ilk kez konuştu: 'Aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı' - Resim : 1

İbrahim Halil Yıldız

Pehlivan'ın aktardıkları şöyle:

Gördüm ki o hâlâ aynı noktada. Şenyaşar ailesini terör örgütü üyeliğiyle ve örgüte eleman kazandırmakla suçluyor. “Bir PKK itirafçısının ifadesi var; Suruç’tan Kobani’ye adam teslim ediyorlardı” diyor. “Saldırı terör saldırısı olmayabilir ama aile terörist” diye çok ağır bir ithamda bulunuyor.

İKİ TARAFIN DA YARALILARINI AYNI HASTANEYE GÖTÜRMEK PLANIN PARÇASIYDI

Şenyaşar ailesinin terörle herhangi bir bağlantısının bulunamadığını hatırlatan Pehlivan, "AKP milletvekiline işte tüm bunları hatırlattığımda ise “Evet, doğru” diyor." ifadelerini kullandı. Ağabeyinin vurulduğunu duyan akrabaların hastaneye koştuğunu aktaran Yıldız, “İki ayrı tarafın da yaralılarını aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı.” iddiasında bulundu. Pehlivan'ın "Bunu kim yapmış olabilir sorusunu ise “Eğer bu bir kışkırtma ise kim yapar ki” diye soruyorum. “Ambulans şoförlerinin telefon kayıtlarına bakmak lazım” diye yanıtladı.

Pehlivan yazısının devamında şunları aktardı:

Tutanaklara yansıyan tanık ifadelerinin aksine cinayeti “Benim ailemden kimse yapmadı, inanmıyorum” diye anlatıyor. Açıkçası, bana da bu iddiası inandırıcı gelmiyor. O ise “Terörist de olsalar hastanede böyle bir şeyin yaşanmaması gerekti” diye ekliyor.

Bunun üzerine “Güvenlik güçlerinin sizin isteğinizle hastanedeki olaylara müdahale etmediği söyleniyor” diyorum. AKP milletvekili Yıldız net bir şekilde “Kesinlikle yalan, hiçbir Emniyet görevlisiyle görüşmedim” yanıtını veriyor. “Fakıbaba’ya sorun, ben ayrılmıştım ama o oradaydı; engelleseydi” diye de ekliyor.

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
Halil Yıldız Şanlıurfa Muş Hastane