Erdoğan "Kader" demişti: İYİ Parti'nin önergesini reddeden AKP'den geri adım

Bartın'daki maden faciasında yakınlarını kaybedenlere aylık bağlanması ve kamuda istihdam edilmesi önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi. Cumhur İttifakı'nın bu tavrının tepki çekmesinin ardından AKP'den yeni hamle geldi.

Erdoğan "Kader" demişti: İYİ Parti'nin önergesini reddeden AKP'den geri adım

İYİ Parti'nin "Maden ocaklarında oluşan iş kazalarında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına, aylık bağlanması ve kamuda istihdam edilmesi" önergesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Madencilerin yakınlarının AKP ve MHP tarafından bir başına bırakılmasının tepki çekmesinin ardından AKP'den yeni bir hamle geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP MKYK toplantısında, daha önce maden kazasında hayatını kaybedenler için mevzuata eklenen geçici düzenlemelerin kalıcı hale getirilmesi için talimat verdi. Erdoğan’ın konuyla ilgili, “Aranızda bir an önce toplanın ve bu konuyu ivedilikle çözün” dediği ifade edildi. Yasa hazırlığı için çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

MALİ DESTEK PAKETİ TORBA YASAYA EKLENECEK

Erdoğan ayrıca maden kazasında yaşamını yitirenlerin yakınları için hazırlanacak mali destek paketinin de bir an önce Meclis’e getirilmesi talimatını verdi. Destek paketinin torba yasaya eklenmesi planlanıyor.

BAKAN DÖNMEZ AYRINTILI SUNUM YAPTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de toplantıda ayrıntılı bir sunum yaptı. Dönmez çalışmanın şeffaf yürütüleceğini vurguladı.

ERDOĞAN "KADER" DEMİŞTİ

Erdoğan, Bartın'daki maden faciasının ardından, olay yerinde yaptığı açıklamda, "Biz kader planına inanmış insanlarız. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın, sözleri toplumun farklı kesimlerinden tepki görmüştü.

Etiketler
Bartın maden patlaması MHP İYİ Parti Bartın