Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na kapatma davası: Pınar Gültekin'in babası isyan etti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının ikinci duruşması başladı. Duruşmada Pınar Gültekin'in babası, "Başka dernekleri kapatacaklarına bu kadar faydalı bir derneği kapatıyorlar" diye tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na kapatma davası: Pınar Gültekin'in babası isyan etti

GERÇEK GÜNDEM - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının ikinci duruşması, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülmeye başlandı. “Ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşmasına, dernek temsilcileri, avukatları, davasını takip ettiğimiz aileler, kadın örgütleri, barolar ve kadınlar katıldı. Mahkeme, tanıkların dinlenmesine, gelmeyen eksik dosyaların beklenmesine karar verdi. Duruşma 11 Ocak 2023 saat 11:00’a ertelendi.

Dernek avukatlarının tutanağa geçmesinin ardından davaya müdahillik talebinde bulunan kadın örgütlerinin talepleri alındı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği davaya müdahillik talebinde bulundu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili Jale Nur Süllü, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği, İstanbul Baro Başkan Yardımcısı, İsveç Konsolosluğu Başkonsolosluk Yardımcısı, Norway Pen Derneği, Hollanda Konsolosluğu duruşmaya izleyici olarak duruşmada yer aldı.

“HİÇBİRİNDE SUÇ YOK”

Dernek avukatlarından Leyla Süren, “Adalet Bakanlığı, bir kadını öldürüp intihar eden fail için taziye mesajı yayınladı. Öldürülen kadının adını bile yazmadı. Adalet duvarda yazıyor. Bakanlık böyle davrandığı sürece kadın cinayeti ve şüpheli ölümler sürüyor” savunması yaptı. Süren, “Bütün aileleri buraya getiremiyoruz ama konsoloslukların, dünyanın gözü burada. Fakat sadece Adalet Bakanlığı'ndan gelmiyorlar” dedi.

Platform avukatlarından Sevda Nur Bayram da “Emniyetin yazısında belirtilen ve mahkemenin istediği dosyaların dernekle ilgisi yok. Sadece iddianame ve gerekçeli kararlara baksanız derneğin adının bile geçmediğini göreceksiniz” diye konuştu. Bayram, “Emniyetin hukuka aykırı biçimde elde tuttuğu kayıtlar aykırılığa rağmen istendi. Hiçbirinde derneğin adı geçmediği belirtildi. Hiçbirinde bir suç yok” ifadelerini kullandı.

PINAR GÜLTEKİN’İN BABASI: OLMASAYDILAR BELKİ BEN CEZAEVİNDE OLACAKTIM

Muğla'da katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de “Pınar kaybolduğu zaman Bitlis’ten Muğlaya gittim. Ailemden arkadaşlarımdan kimse yoktu. 14 duruşma boyunca bu kadınlar bize destek verdiler. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olmasaydı belki ben cezaevinde olacaktım. Başka dernekleri kapatacaklarına bu kadar faydalı bir derneği kapatıyorlar. Ben de size soruyorum sayın hakim: Neden” diye tepki gösterdi.

Esenler'de evinde bıçaklanarak öldürülen 68 yaşındaki Neriman Kıvrak’ın kızı Emine Akdoğan da “Platform tüm avukatlarıyla her zaman yanımızda oldular. Bizim eksik kaldığımız yerleri onlar tamamladılar. Biz de onların her zaman yanında olacağız” diye konuştu.