Silahlı saldırıya uğramıştı: Sedat Peker videolarıyla bilinen Cenk Çelik hayatını kaybetti

Suç örgütü lideri Sedat Peker aleyhinde yaptığı paylaşımlarla bilinen ve silahlı saldırıya uğrayan Cenk Çelik tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Silahlı saldırıya uğramıştı: Sedat Peker videolarıyla bilinen Cenk Çelik hayatını kaybetti

Çelik’e, 17 Eylül öğle saatlerinde, Atatürk Mahallesi Çavuşbaşı Caddesi’nde sokakta yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan silahlı saldırgan peş peşe ateş edip yaya olarak kaçmıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırmıştı. Çelik, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından teslim alınan Cenk Çelik’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. Cenk Çelik’in cenazesinin memleketi Siirt’e götürüleceği ve bugün öğle namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan saldırgan Özgür B. Edirne’den yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

PEKER’İN AVUKATI NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından silahlı saldırıya uğrayan Cenk Çelik hakkında yaptığı açıklamasında Peker’in, “Bugüne kadar sosyal medyada çoluk-çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur.” dediğini aktardı.

Etiketler
Sedat Peker Silah Hastane Saldırı