Mersin’deki polisevi saldırısını PKK üstlendi: Eylemde Dilşah Ercan yok

Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine düzenlenen saldırıyı terör örgütü PKK sahiplendi. Rudaw’a göre hain saldırıyı PKK’nın askeri kanadı HPG üstlendi.

Mersin’deki polisevi saldırısını PKK üstlendi: Eylemde Dilşah Ercan yok

Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine teröristler tarafından silahlı saldırı düzenmiş, saldırıda 1 polis şehit olurken 1 polis ve 3 sivil de yaralanmıştı.

Rudaw’da yer alan habere göre, Mersin’deki iki kadın saldırgan tarafından düzenlenen terör saldırısını PKK üstlendi. PKK tarafından yapılan açıklamada saldırıyı yapanların isimleri “Sara Tolhildan” (Dilara Ürper) ve “Ruken Zelal” (Emel Feremez Hisen) olarak açıklanırken, İçişleri Bakanlığı’nın ismini verdiği ‘Zozan Tolan (Dilşah Ercan)’ın saldırganlar arasında olmadığı iddia edildi.

"ARKADAŞIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA"

Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olmadığı belirtilerek, şu sözlere yer verildi:

“AKP-MHP hükümeti, bu eylemi yapan arkadaşlarımızın ismini tespit edememiştir, bu da istihbaratta ne kadar zayıf olduklarını göstermektedir. AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde Zozan arkadaşımızın ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir. Zozan arkadaşımızın bu olayla herhangi bir ilgisi yoktur, görevi başındadır.”

Etiketler
Mersin Lise PKK Polis