İktidara yakın Akit yazarı: AK Parti'de bu bakanlar olmamalı

Yeni Akit yazarı Yaşar Değirmenci, nefret söylemini doğru bulmadığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'la ilgili "AK Parti'de bu bakanlar olmamalı" dedi.

İktidara yakın Akit yazarı: AK Parti'de bu bakanlar olmamalı

'Hakk’a hizmet halka hizmettir' sloganıyla yayınlarını sürdüren ve sıklıkla azınlıklar hakkında nefret söyleminde bulunan İslamcı gazetelerden Yeni Akit'te bugün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hedef alındı.

Yanık, İstanbul'da içinde tarikatların da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği LGBTİ+ karşıtı mitingle ilgili olarak "Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Ancak devlet olarak her vatandaşın temel insan haklarını korumak görevimiz", "Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz" gibi ifadeler kullanmıştı.

Söz konusu mitingde katılımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmek üzere bir metin imzalamıştı. Metinde, LGBTİ+’nın suç sayılması ve faaliyetlerinin engellenmesi gibi talepler yer alıyordu.

AKİT YAZARI: AK PARTİ'DE BU BAKANLAR OLMAMALI

Yeni Akit yazarı Yaşar Değirmenci, bugün yayımlanan yazısında Yanık'ı hedef aldı.

"Cinsiyet biyolojiktir. Cinsel kimlik de yaradılıştan ve doğuştan gelir. Cinsiyet farklılığı daha ana karnında başlar. Ana olmayandan aile bakanı! Kadının kadın, erkeğin erkek, çocuğun çocuk, ailenin aile olarak sürdüğü yaşama tarzı, ‘nefret söylemi’ değil, insanın varoluş hakkıdır" diyen Değirmenci, şöyle devam etti:

"Cinsiyetin biyolojik ve doğal olduğunu kabul etmeden, sadece ‘psikoloji’dir demek fıtratı, yaradılışı bilmemek veya inkârdır. AK Parti gibi ümmetin, insanlığın ümidi mazlumların umudu olmuş, AK Parti’de bu bakanlar olmamalı. Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın hali bu! Sırada kültürü öğretmemiz gereken bir milletin hayat tarzı olan İslâm’ı kültürümüzde yokmuş gibi hareket eden kültür ve turizm bakanı ile dini hassasiyetlerimizi önemsemeyen, spor adı altında kızlarımızda edep ve hayâ bırakmayıp adeta podyumda vücudunu seyrettirir hale getiren, erkek çalıştırıcılara teslim edenler var."

Yazının tamamı.

Etiketler
Yeni Akit Derya Yanık