Boğaziçi Hukuk Fakültesi'nin ilk icraatı öğrencilere soruşturma açmak oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde bu sabah bazı öğrencilere Hukuk Fakültesi tarafından soruşturma açıldığına dair e-posta gönderildi. Gerçek Gündem'e konuşan öğrenciler duruma tepki göstererek "Bu baskıların artacağını öngörüyoruz" dedi.

Boğaziçi Hukuk Fakültesi'nin ilk icraatı öğrencilere soruşturma açmak oldu

GERÇEK GÜNDEM - AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı kayyım rektör Melih Bulu döneminde, Boğaziçi Üniversitesi’ne Hukuk Fakültesi açılmıştı.

Kayyım rektör Melih Bulu zamanına dönecek olursak, Bulu okul içinde kendisine rektör yardımcısı dahi bulamamış, görevi Naci İnci kabul etmişti.

Üniversite yönetimi ise o güne kadar demokratik yollarla seçilen senato tarafından yönetiliyordu.

Demokratik yollarla seçilen senatodan rahatsız olup Boğaziçi’ni ele geçirmek isteyen AKP ise çareyi okul içinde kadrolaşmak için hukuksuz bir şekilde açtıkları Hukuk Fakültesini kurmakta buldular.

Hukuk Fakültesinin ise ilk icraatı çok gecikmedi…

Bu sabah bazı öğrencilere Hukuk Fakültesi tarafından soruşturma açıldığına dair e-posta gönderildi. Öğrencilere gönderilen e-postada, “Fakülteniz tarafından disiplin soruşturması başlatılmış olup fakültenizin talebi üzerine Hukuk Fakültesi tarafından soruşturmacı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım” denildi.

“FAKÜLTENİN AÇILMASININ AMACI KADROLAŞMAK”

Gerçek Gündem’e konuşan Özgür Boğaziçi’nden Tutku Kırcalı, kendisine Hukuk Fakültesi tarafından üç tane soruşturma açılacağına dair bu sabah bir e-posta aldığını söyledi:

“’Fakülteniz tarafından disiplin soruşturması başlatılmış olup fakültenizin talebi üzerine Hukuk Fakültesi tarafından soruşturmacı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım’ diye bir bilgiyle Hukuk Fakültesi öğrencisi üyesinden bu sabah bir e-posta aldım.”

Önceden de hakkında soruşturmalar açıldığını söyleyen Kırcalı, yeni açılan soruşturmaların üçünün de Hukuk Fakültesi tarafından yönetileceğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Başka arkadaşlarıma da soruşturma açıldı, bundan sonraki soruşturmaları da Hukuk fakültesi adı altında açacaklar. Normalde fakültelerde hocaların oluşturdukları komisyonlar dekanlığa ceza vermeye uygun görülmemiştir diye görüş bildiriyorlardı. Hukuk fakültesindeki ‘hocamsılar’ artık bu işe bakmaya başladıklarına göre onlar muhtemelen direkt ceza isteğiyle gönderecekler. Fakültenin açılmasının amacı hem okul içinde kadrolaşmak hem de öğrencilere verilen cezalarda, soruşturmalarda hız kazanmak.”

“HERKESİ DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ, NACİ’Yİ GÖNDERECEĞİZ!”

Direnişin tekrar alevleneceğini söyleyen Kırcalı, baskıların artıkça direnişin de büyüyeceğini söyleyerek, “Bu baskıların artacağını biliyoruz, onların karşısında yan yana gelip direnişi büyüteceğiz ve Naci’yi göndereceğiz. Herkesi direnişi büyütmeye çağırıyoruz, bunların karşısında durabileceğimiz tek zemin direniş için yan yana geldiğimiz zemin” açıklamalarında bulundu.

Bir sonraki dönem daha etkili eylemler yapılacağını belirten Özgür Boğaziçi’nden Kırcalı, öğrenci ve akademisyen kanadında hala devam eden eylemlikler olduğunu söyledi.

Bu sabah Hukuk Fakültesi tarafından hakkında iki tane soruşturma açıldığına dair e-posta alan bir diğer isim de Boğaziçi Üniversitesi 4’üncü sınıf psikoloji öğrencisi Furkan Kaluç.

Özgür Boğaziçi’nden Kaluç, “Biz alanda olan ekibiz, kim olduğumuz belli, sudan sebeplerden soruşturma açıyorlar. Hiç içinde olmadığım bir ekibin alkol almasıyla ilgili bana soruşturma açmışlardı ama kanıtlarda ben yoktum, bana iftira atıp soruşturma açtılar” diye konuştu.

Furkan Kaluç, “X-ray cihazına zarar verdiğim gerekçesiyle soruşturma açmışlardı ama öyle bir şey yok, zarar verme girişiminde bulunmadım” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMALAR KAYYUMUN SOPASI”

Direnişi büyüteceklerini söyleyen Kaluç, kayyumun kendi gücünü artırmak istediğini ve bunu soruşturmalarla yaptığını belirtti.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Soruşturma Üniversite