Üniversitede sular durulmuyor: Boğaziçi Rektörü’nden yeni hamle

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Atatürk Enstitüsü Müdürü Cengiz Kırlı’yı görevinden aldı. İnci'nin Kırlı yerine Prof. Sevtap Demirci’yi atadığı bildiriliyor.

Üniversitede sular durulmuyor: Boğaziçi Rektörü’nden yeni hamle

GERÇEK GÜNDEM - 2021 yılının başından bu yana ‘‘özgür, özerk ve demokratik üniversite” talebiyle öğretim üyeleri ve öğrencilerinin direniş gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi’nde sular durulmuyor.

İNCİ, KIRLI’YI GÖREVDEN ALDI

En son kurulmasına öğretim üyelerinin karşı çıktığı Hukuk Fakültesi’nin dekanı Profesör Selami Kuran’ın sağlık nedenlerini gerekçe göstererek görevinden ayrılmasından sonra kendisini Hukuk Fakültesi Dekanı olarak atayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Atatürk Enstitüsü Müdürü Cengiz Kırlı’yı görevinden aldı.

Osmanlı Kurumları Tarihi dersi veren ‘‘Yolsuzluğun İcadı’’ ve ‘‘Sultan ve Kamuoyu’’ kitapları ile tanınan Prof. Cengiz Kırlı’nın görev süresinin dolmasına henüz bir buçuk sene varken görevden alınması yalnız enstitüdeki öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının değil tüm okuldaki hocaların tepkisini çekti.

DEMİRCİ ATANDI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin, Profesör Cengiz Kırlı yerine Prof. Sevtap Demirci’yi atadığı bildiriliyor.

2021 yılında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asli üyesi olarak atanan Prof. Demirci aynı zamanda 2017’de yılında kurulan Milli Savunma Üniversitesi’nde de Modern Türkiye Tarihi dersi veriyor.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite