Deniz Kuvvetleri komutanı Oramiral Tatlıoğlu oldu

YAŞ kararıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilen Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, FETÖ'nün TSK'ya yönelik kumpaslarından biri olan "İzmir Askeri Casusluk" davasında yargılandı. Tatlıoğlu, kumpasın ortaya çıkmasıyla beraat etti.

Deniz Kuvvetleri komutanı Oramiral Tatlıoğlu oldu

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, askerlerin terfi ve emeklilik durumları karara bağlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal emekliliği sevk edilirken, Deniz Kuvvetleri’nin yeni komutanı Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu oldu.

FETÖ KUMPASINDA DONANMANIN BAŞINA

Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, FETÖ’nün TSK’ya yönelik kumpas davalarından biri olan İzmir Askeri Casusluk Davasının sanığı yapılmıştı.

Tatlıoğlu’nun tutuksuz olarak yargılandığı davanın soruşturması, FETÖ’nün TSK’da kadrolaşmak için engel gördüğü isimleri tasfiye etmek için kullandığı ortaya çıktı.

İzmir’deki “askeri casusluk davası”nda 316 TSK personeli şüpheli olarak yer aldı.

Davada, Koramiral Veysel Kösele yanında Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu ile tuğamiraller Ahmet İskender Yıldırım ve Gündüz Alp Demirus da sanık yapıldı.

Yapılan dijital operasyonları onuruna yediremeyenler istifa etti. Deniz Kuvvetlerinde birliklere vekaleten görevlendirilecek amiral kalmadı.

Davada sanıklara devletin gizli belgelerini ele geçirme ve casusluk yapma suçlamaları yöneltildi.

HARD DİSK ŞÜPHELİ ŞEKİLDE BULUNDU

Davada delil olarak kullanılan hard disk de davada sıklıkla tartışıldı. Davada şüpheli olan bir iş adamı gözaltına alınıp İzmir’e götürülürken kendisine haber verilmeden Sapanca’daki çiftlik evi polisler tarafından arandı. Kocaeli Emniyeti suç delili bulamayınca, İzmir’den gelen ekip çiflik evinin okuma odasında bir hard disk ve flash disk “buldu”.

Aramada “bulunan” hard diskin imajı alınmadı, malzemelerin üzerinde tüm taleplere rağmen parmak izi ve DNA analizi vs. yapılmadı.

Hard disk ve flash bellekler, 09 Mayıs 2012 tarihinde bulunmasına rağmen bunların içerisinde bu tarihten sonra kaydedilmiş birçok dijital belge çıktı.

BERAAT ETTİLER

Dava sürecinde birçok asker TSK’dan istifa etti. Davanın sonunda mahkeme tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Davaya bakan hâkimler ve savcılar FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edildi ve kumpas kurmaktan hapis cezası aldı.

Dün mahkeme salonlarında ağır suçlarla yargılanan Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, bugün Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu.

Etiketler
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) İzmir FETÖ TSK