KPSS skandalındaki tarikat parmağında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Söz konusu dershanenin halen devlette etkin olarak faaliyet yürüten ve önemli devlet kurumlarında mensupları bulunan bir tarikatla bağlantısının bulunduğu tespit edildi.

KPSS skandalındaki tarikat parmağında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları çerçevesinde başlatılan incelemede, bir cemaate yakınlığıyla bilinen bir dershanede yapılan KPSS denemesinde yöneltilen soruların bazılarının geçen hafta sonu gerçekleşen KPSS’deki soru kitapçığında yer aldığı tespit edildi. Ayrıca, aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin KPSS’deki yanıtlarının bire bir aynı olduğu belirlendi.

Ülke genelinde geçen hafta gerçekleştirilen KPSS’deki soruların daha önce Yediiklim adlı yayınevinin deneme sınavlarında çıktığı iddiaları üzerine Devlet Denetleme Kurulu’nca başlatılan özel soruşturmada ilk ipuçları elde edildi.

T24’ün haberine göre, DDK uzmanlarının yürüttüğü soruşturmada, soruların ele geçirildiği iddialarının yanında sürecin perde arkasında organize bir yapı olup olmadığı araştırılıyor. Araştırma çerçevesinde adı ve yeri henüz gizli tutulan bir dershaneye ulaşıldı.

TARİKAT BAĞLANTISI

Söz konusu dershanenin halen devlette etkin olarak faaliyet yürüten ve önemli devlet kurumlarında mensupları bulunan bir tarikatla bağlantısının bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, KPSS’den kısa süre önce aynı dershanede yapılan KPSS denemesindeki soruların bir bölümünün hafta sonu gerçekleşen oturumlarda adaylara cevaplaması için dağıtılan soru kitapçıklarında yer aldığı görüldü.

Aynı dershane üzerinde devam eden araştırmalarda, burada eğitim gören ve son KPSS’ye giren 21 adayın cevap kağıtlarındaki yanıtların bire bir aynı olduğu belirlendi. DDK uzmanlarının soruşturmayı bu yönüyle derinleştirdiği öğrenildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte başlatılan soruşturmayla ilgili olarak DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan sık sık bilgi aldığı kaydedildi.

Etiketler
KPSS Tarikat