İktidar doymuyor: Bir askeri araziye daha yapılaşma izni

Bakanlık, Esenler’deki Topkule ve Baştabya Kışlaları için yeni imar planı hazırladı. Planlarda “Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olarak belirlenen askeri arazi boşaltıldıktan sonra yapılaşmaya açılacak.

İktidar doymuyor: Bir askeri araziye daha yapılaşma izni

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Esenler’deki Topkule ve Baştabya Kışlaları'nın arazisi için yeni bir imar planı hazırladı.

İmar planlarının 4 Haziran 2021’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar için hazırlandığı belirtildi. Söz konu kararla askeri arazi Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak belirlenmişti.

ASKERİ YAPILAR TAŞINACAK

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, bakanlığın yeni imar planı raporun da askeri arazinin daha önce “rezerv yapı alanı” olarak ilan edildiği ancak Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı nedeniyle plan değişikliği yapıldığı belirtildi.

Raporda, askeri arazinin 102 bin metrekarelik bölümünün mülkiyetinin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile AKP’li Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokolle ilçe belediyesine geçtiği belirtildi. Araziye dair “Alanda askeriyeye ait iki yapı, MSB-Esenler Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında taşınacak olup alanın tamamında başka herhangi bir yapı bulunmamaktadır” bilgisine yer verildi.

Etiketler
Esenler Bakanlık Teknoloji