Akar'ın 'Ruslar yapmadı' sözünün dumanı üzerindeyken Rusya'dan açıklama: Füzelerle vurduk

Hulusi Akar, Odessa'ya yapılan saldırıyla ilgili dün "Rusya ile yaptığımız temasta da Ruslar kesinlikle bu saldırıyla alakalarının olmadığını bize belirtti" demişti. Zaharova bugün yaptığı açıklamada saldırıyı Rusya'nın yaptığı duyurdu.

Akar'ın 'Ruslar yapmadı' sözünün dumanı üzerindeyken Rusya'dan açıklama: Füzelerle vurduk

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna'dan tahıl koridoru açılması için İstanbul'da imzalanan kritik anlaşmanın üzerinden 1 gün geçmeden Ukrayna'nın liman kenti olan Odesa'ya saldırı gerçekleşti. Rusya, tahılın ülkeden geçişini güvence altına almak için anlaşma imzalanmasından sadece saatler sonra, Ukrayna'nın liman kenti Odesa'ya hava saldırısı başlattı.

Kalibr seyir füzeleri yerel saatle öğleden önce Karadeniz rıhtımına yağdı. Ukrayna hava savunma teknolojisi, iki roketi havada durdurdu, ancak iki isabetli hedefi durduramadı.

BAKAN AKAR'DAN ODESSA AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile telefonla görüştüklerini belirterek, "Gerekli bilgileri aldık. Oraya bir füze saldırısı olduğunu ifade ettiler. Füze saldırılarından bir tanesinin oradaki silolardan bir tanesine isabet ettiğini, diğerinin de siloya yakın bir bölgeye düştüğünü ve fakat orada önemli olan rıhtımların yükleme kapasitesinde ve kabiliyetinde herhangi bir olumsuzluk olmadığını, oradaki faaliyetlerin devam edebileceğini ifade ettiler" dedi.

AKAR: RUSLAR KESİNLİKLE BU SALDIRIYLA ALAKALARININ OLMADIĞINI BİZE BELİRTTİLER

Akar, ayrıca şunları kaydetti:

“Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile telefonla görüştük, gerekli bilgileri aldık. Rusya ile yaptığımız temasta da Ruslar kesinlikle bu saldırıyla alakalarının olmadığını, konuyu çok yakından ve ayrıntılı bir şekilde incelediklerini bize belirttiler. Tahıl sevkiyatı ile ilgili dün yaptığımız anlaşmadan hemen sonra böyle bir hadisenin meydana gelmesi gerçekten bizi de endişelendirdi."

AKAR’IN SÖZLERİNİN DUMANI DAĞILMADAN RUSYA’DAN AÇIKLAMA: BİZ VURDUK

Akar’ın sözlerinin üzerindeki duman tütmeye devam ederken, Rusya’dan Akar’ın sözlerini yalanlayan bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rus güçlerinin Odessa'da Ukrayna'ya ait askeri gemiyi yüksek hassasiyetli füzelerle vurduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Odesa limanında Ukrayna savaş gemisi ve ABD'den temin edilen zıpkın gemi karşıtı füzelerin vurulduğunu açıkladı.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Odessa limanına yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Odessa limanına Rusya'nın füze saldırısı, küçümseyici bir saldırıdır. Aynı zamanda Rusya'nın siyasi pozisyonlarına da bir darbe oldu. Rusya ile bir tür diyaloğa, bir tür anlaşmaya ihtiyaç olduğu söyleniyorsa, neler olduğu görülmeli. İşgalciler artık kimseyi aldatamaz. Bu saldırı sonucunda Odessa Sanat Müzesi binası da hasar gördü. Rus barbarlığı bizi zaferimiz için ihtiyaç duyduğumuz silahları elde etmeye daha da yaklaştırıyor" dedi.

Etiketler
Rusya Hulusi Akar Saldırı