Ekrem Karakaya'nın öğrencisi anlattı: 'Hastalara hiçbir zaman gülen yüzünü eksik etmedi'

Bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ekrem Karakaya'nın öğrencisi Sülbiye Karaburgu, “Ekrem Ağabey hastalara hiçbir zaman gülen yüzünü eksik etmedi. Bu şiddet artık son bulsun" dedi.

Ekrem Karakaya'nın öğrencisi anlattı: 'Hastalara hiçbir zaman gülen yüzünü eksik etmedi'

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde bir hasta yakınının silahlı saldırısına uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın yaşamını yitirmesi, Türkiye'yi yasa boğdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve çeşitli meslek örgütleri, sağlıkta şiddete karşı 7-8 Temmuz günlerinde grev kararı aldı.

Bu kapsamda sağlıkçılar, birçok hastanede iş bıraktı ve İstanbul'un dört bir yanındaki hastanelerde saat 09:00'dan itibaren saygı duruşu, 15 dakika sessiz oturma eylemi ve basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önündeki eylemde Ekrem Karakaya’nın hocası olduğunu belirten Dr. Sülbiye Karaburgu, gözyaşlarını tutamadı.

Karaburgu, “Ekrem Ağabey hastalara hiçbir zaman gülen yüzünü eksik etmedi. Bu şiddet artık son bulsun" dedi. Edirne’deki eylemde sağlık çalışanları, “Dr. Karakaya canını feda etti, biz de önlüklerimizi feda ediyoruz” diyerek beyaz önlüklerini kırmızıya boyayıp yere attı.

Bursa’da sağlık çalışanları da şiddeti siyah önlük giyerek protesto etti.

Etiketler
Öğrenci Şiddet