HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu tutuklandı

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alınıp serbest bırakılan oğlu Muhammed Cihad Ebrari, savcının yakalama kararıyla bugün bahçesinde çalışırken tekrar gözaltına alınarak tutuklandı.

HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu tutuklandı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara itirazının ardından tekrar gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Cemre, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Muhammed Cihad Cemre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdürlüğü'ne 20 Haziran'da elektronik posta yoluyla yapılan ihbarın ardından 25 Haziran'da Bayramiç'te gözaltına alınmıştı. Kandil’de “PKK yöneticileri ile fotoğraf çektirdiği” iddia edilen Cemre, 27 Haziran'da çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

"TORUNUMLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALDILAR"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal medyada yayınladığı bir videoda oğlunun bugün yine gözaltına alındığını belirtti ve şunları söyledi: "Adli kontrol bugün başladığı için, bize tebliğ gelmeden sabah birlikte Bayramiç emniyetine geldik. Bize henüz tebligat gelmedi dediler. Buna rağmen oğlum geldiğine dair belgeyi imzaladı. Kendisi hakkında bilgileri verdi ve düzenli şekilde adli kontrolleri yapacağını bildirdi.

Bugün... bahçedeyken savcının yakalama kararı ile ekipler geliyor ve oğlumu, yanında torunumla beraber gözaltına aldılar. Şu anda cezaevine giriş işlemlerini yaptılar. Biz burada beklerken, diğer taraftan alıp götürdüler. Adaletsizliğin her boyutuyla ülkemizi ne kadar kuşattığını hücrelerimize kadar yaşamaya devam ediyoruz. Güçlülerin hukukunda değil, hukuk güçlü olduğunda zalimlerle hesaplaşmamız yakındır."

Etiketler
İstanbul Gözaltı HDP Milletvekili