Kararname durduruldu: Danıştay, Erdoğan'ın imzasını geri çevirdi!

Danıştay'dan gelen Muğla kararı, AKP'de adeta şok etkisi yarattı. Son zamanlarda açtığı bazı tazminat davalarından da eli boş dönen Erdoğan'ın imzaladığı imar kararnamesi, Danıştay tarafından durduruldu.

Kararname durduruldu: Danıştay, Erdoğan'ın imzasını geri çevirdi!

Bodrum'un Ortakent Mahallesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1 milyon 100 metrekarelik hazine arazisi ile ilgili Bodrum Belediyesi'nin açtığı dava sonuçlandı. Danıştay, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde 1 milyon 100 metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile önce özelleştirilip ardından imara açılması Danıştay'dan döndü. Bodrum Belediyesi'nin yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için Danıştay’a açtığı dava sonuçlandı.

Danıştay Altıncı Dairesi, özelleştirilen alanın 3'üncü derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiş bir bölgenin içinde bulunduğunu, çeşitli arkeolojik sit alanları, kalıntılar ve tescilli yapıları da barındırdığını belirterek yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Karar metninde, "Dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı, hukuka aykırı imar planlarının uygulanması hâlinde giderilmesi güç veya imkânsız zararların doğacağı sonucuna ulaşılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler
Danıştay Muğla