KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'e hapis cezası

KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla açılan davada 10 yıl hapis cezası verildi.

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'e hapis cezası

İstanbul'un Okmeydanı semtinde bulunan İdil Kültür Merkezi'ne yönelik polis baskınında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'in aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ katıldı.

Mahkeme, Gülmen'e 10 yıl ve Karadağ'a 12 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrasında Gülmen ve Karadağ duruşma salonunda oturma eylemi başlattı.

Duruşma salonundan dışarıya çıkartılan kitle karara tepki gösterdi. Sloganlarla dışarıya çıkan kitleye polis müdahale ederken kitle adliyede oturma eylemi başlattı. 6 kişinin polis tarafından etrafı sarıldı.

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen'e hapis cezası - Resim : 1

Karar sonrası açıklama yapan Nuriye Gülmen'in kardeşi, Adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakimin gözündeki kaçısı gördüm ben. Dosyada hiçbir şey yok hakim geldi 10 yıl verdi. 10 yıl ne demek? Siz hiç bir hapishanede yakınınızı gördünüz mü? Siz hapishanede hiç aramaya girdiniz mi? Burada herkes duysun ablam sahipsiz değil. Bu devran dönecek. O zaman bize yaşattıklarınızı siz de yaşayın" dedi.

Etiketler
Akademisyen Hapis cezası Nuriye Gülmen