Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlanıyor.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu.

Teröristlerle çıkan çatışmada Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit oldu, 2 asker ise yaralandı.

ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit askerler için ilk tören Şerafettin Elçi Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 1

Tören şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı. Ardından şehitlerin naaşları helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa taşındı ve dua okundu. Duanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkari'den havalandı.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 2

SÖZLEŞMELİ ER CELAL TEKEDERELİ MALATYA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Malatya Erhaç Havaalanında askeri erkan ve şehit ailesi tarafından karşılanan şehidin naaşı daha sonra son kez helallik için Yaka Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Gözyaşlarının sel olduğu helallik alımının ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi.

Burada kılınan öğle namazının ardından Şehit asker için cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile çok sayıda askeri ve polis erkanı, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 3

2’si kız 5 kardeşten biri olan Şehit Celal Tekedereli’nin 1 yıl önce sözleşmeli olarak TSK’da göreve başladığı öğrenirken, şehidin babası Cevat ile anne Aynur Tekedereli cenaze namazı süresince güçlükle ayakta durabildi.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 4

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BİCAN KAPILAY HATAY'DA SON YOLCUĞUNDA UĞURLANDI

Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Hatay'ın İskenderun ilçesi Nihal Atakaş Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Sabahat Özgürsoy Çelik, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Bekar olduğu belirtilen şehit Kapılay’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından İskenderun Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran annesi Sevinç Kapılay, babası Erkan Kapılay ve kardeşi Berkan Kapılay, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Vatandaşlar da tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 5

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN GÜLER'İN CENAZESİ ANTALYA'DA DEFNEDİLDİ

Pençe-Kilit Operasyonu'nda, Meluni Dağı bölgesinde dün 05.25'te teröristlerle çıkan ve 3 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Teğmen Güler'in acı haberi, Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'nde oturan ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit Güler'in evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Güler'in Türk bayrağına sarılı tabutu, bugün öğle saatlerinde askeri uçakla Antalya'ya getirildi. Havalimanından düzenlenen törene şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri katıldı. Vali Ersin Yazıcı, şehidin annesi Berrin Güler ile kız kardeşi Merve Güler'e başsağlığı diledi.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 6

Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in cenazesi, ikindi vakti düzenlenecek törenin ardından Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN CANKAYA'YA SON GÖREV

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın (24) naaşı, İzmir'deki baba evinde alınan helalliğin ardından defnedilmek üzere Kütahya'nın Simav ilçesine götürüldü. Şehit Cankaya'nın tabutuna sarılan şehidin annesi, babası, kardeşi ve nişanlısı göz yaşlarına boğuldu.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 7

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın naaşı, İzmir Adnan Menderes Havalimanında düzenlenen törenin ardından, helallik alınmak üzere Bornova ilçesinde bulunan baba evine getirildi. Rafet Paşa Mahallesi'ndeki evinin önünde şehidin ailesi ve nişanlısının yanı sıra askeri erkan da hazır bulunurken ve mahalle sakinleri şehit cenazesini alkışlarla karşıladı. Okunan Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından şehidin tabutuna sarılan anne Nazire Cankaya(47), babası Niyazi Cankaya (48) ve kardeşi Oğuzhan Cankaya (21) ile birlikte şehidin nişanlısı Esra Doğru gözyaşlarına hakim olamadı.

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı - Resim : 8

ŞEHİT OĞLUNA ACI VEDA

Daha sonra tekbirler eşliğinde şehidin tabutu İzmir Büyükşehir Belediyesi aracına alınırken, oğlunun fotoğrafına sarılan anne Nazire Cankaya, ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin cenazesi, yine mahalle halkının alkışları eşliğinde defnedilmek üzere karayoluyla Kütahya'nın Simav ilçesine doğru yola çıktı.

(DHA-İHA)

Etiketler
Operasyon PKK Şehit Urla