'Dişilik okulu' sosyal medyada tepki çekti

“Kadın fıtratını yeniden keşfetmek isteyenler için dişilik okulu” adlı bir online eğitim düzenlediği ortaya çıkan Yasemin Uslu, sosyal medyada tepki çekti.

'Dişilik okulu' sosyal medyada tepki çekti

Aile, psikoloji ve cinsellik danışmanlığı veren Yasemin Uslu'nun “Kadın fıtratını yeniden keşfetmek isteyenler için dişilik okulu” adlı bir online eğitim düzenlediği ortaya çıktı.

Gazeteci İzzet Çapa sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Yasemin Uslu’yu eleştirdi. Afişi paylaşan İzzet Çapa şunları söyledi:

“Vay arkadaş! Sonunda bu da oldu. Artık buradan diploma sertifika bir şeyi olmayan arkadaşıma dişi demeyeceğim de. Zaten bizimkilere öyle bir şey desem, kafama çantayı indirirler. Şaka maka da değil yahu! Vallahi bunlar ciddi! Sonumuz hayrolsun. Yemin ediyorum sonumuz hayrolsun.”

'Dişilik okulu' sosyal medyada tepki çekti - Resim : 1

Yasemin Uslu'nun bu paylaşımı sosyal medyada pek çok kişi tarafından tepki çekti.

“KADINLIĞIMI ŞİFALANDIRIYORUM”

Yasemin Uslu’nun internet sitesi ise dikkat çekti. Uslu'nun sitesinde 'Kadınlığımı Şifalandırıyorum' başlığıyla yer alanlar şöyle:

“Kadınlığımı Şifalandırıyorum Eğitimi, Her insan fıtrat üzerine yaratılmıştır. Bizim kadınların fıtratı da kadın olmak ve kadınlığı yaşamak üzere dizayn edilmiştir. Kadın olmak çok fıtri bir halken yaşadığımız coğrafya, anne baba tutumları ve toplumun değerleri bizlerin yetişkin yıllarımızda nasıl bir kadın ve nasıl bir eş olacağımızı belirliyor. Bu da biz kadınları kadınlık, dişilik aynı zamanda da cinsellik ile ilgili konularda sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Çoğu kız çocukları ebeveynlerinden cinsiyet / kadın olmak ve cinsellik hakkında ne yazık ki sağlıklı ve yeterli bilgilendirilmiyor. Bırakın bilgilendirilmeyi, ebeveynlerinden böyle konular açılınca bu kötü, ayıp bunlar konuşulması gerekmiyor tavırlarıyla karşılaşarak, bilgilendirme konusunda hem eksik bırakılıyorlar hem de kendilerini kötü hissetmeleri sağlanıyor. Oysa bu bizim doğamız, bizim yaratılışımız, rabbimin bir lütfudur. Kadın olarak kendimizi tam ve değerli hissetmeliyiz. Bizler cinsellik/ kadınlık / dişilik gibi konuları açıldığında hala utanıyorsak, çekiniyorsak, kendimizi kötü hissediyorsak o zaman sorunumuz gerçekten büyük demektir. Hayatın doğal bir parçası olan cinsellik bizim için hala zihnimizde tabu, gereksiz, ya da bu sadece erkelere haz bir şey diye düşünüyorsak, bu doğru bir düşünce değildir. Çünkü cinsellik hem kadın, hem erkek için fıtri bir ihtiyaçtır. Sağlıklı bir cinsellik bizi hem bedenen hem de ruhen tatmin eder. Cinsellik sadece fiziksel bir doyumdan ziyade, eşleri birbirine bağlayan, sadakati artıran bir eylemdir. Sağlıklı bir cinsel hayatımız yoksa, cinsellikten gerektiği gibi çiftler doyuma ulaşmıyorsa, cinsellikle ilgi sorunlarımız eşler arasında daha büyük sorunlara kapı aralar. Cinsel hayatları sağlıklı olmayan, devamlılığını sürdüremeyen çiftlerin genelde sorunları çok daha büyük oluyor, hatta çoğu evlilikler cinsel hayatlarının bitmesiyle birlikte ne yazık ki ilişkileri de bitiyor. Bunun altında da yine kadının o dişiliği ile barışık olmaması, şehvetli kadın olmanın kötü bir şey olduğu düşüncesi yatıyor. Oysa o şehvet ateşi her kadında vardır ama çocukluk yıllarından bugüne kadar öğretilen tüm yanlış bilgiler sayesinde hem bastırılmıştır.

Şimdi bunları değiştirme zamanı"

'Dişilik okulu' sosyal medyada tepki çekti - Resim : 2

Etiketler
Okul Şili