On binlerce TL maaş alıp aylardır bir araya gelmiyorlardı: Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, sonunda toplanıyor

Altı aydır bir araya gelmeyen ve bu süre zarfında maaşlarını almaya devam eden Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) eleştirilerin ardından bugün bir araya gelecek.

On binlerce TL maaş alıp aylardır bir araya gelmiyorlardı: Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, sonunda toplanıyor

GERÇEK GÜNDEM - 'Başkanlık sistemindeki aksaklıkları tespit etmek ve işleyişin sağlıklı ilerlemesi' için kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) 6 aydır bir araya gelmemesi dikkati çekmişti.

Bülent Arınç'ın fikir ayrılıkları üzerine 2020 yılında istifa ettiği kurulda, İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin gibi uzun süredir AKP'de siyaset yapan isimler yer alıyor.

Bu noktada söz konusu isimlerin düzenli olarak maaş aldığını ve bunun 2019 yılında 15 bin 130 lira olduğunu hatırlatalım. Üzerinden geçen üç yılda hayat pahalılığının iyiden iyiye arttığı Türkiye'de, anılan tutara da zam geldiğini düşünmek yanlış olmaz.

Daha önce her ay bir araya gelen kurulun son dönemde hiçbir şekilde faaliyet göstermemesi kamuoyunun da tepkisini çekmişti.

Bugün yeni bir gelişme yaşandı. Eleştirilerin ardından kurul, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.00’te bir araya gelmeye karar verdi.

ANADOLU AJANSI, PROGRAMA SONRADAN EKLEDİ

Öte yandan İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) abonelerine saat 08.50'de servis ettiği gündem notunda yer alan toplantı, Anadolu Ajansı'nın (AA) ilk bilgilendirme notunda yer almadı. Sonradan eklenmesi, dikkat çeken başka bir detay oldu.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı