Sabah yazarı, İBB'yi hedef almayı da es geçmedi: 'Toplu ulaşım artık devletin işi olmalı'

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, yakıt ve amortisman maliyetlerinin düşmeyeceğini savunarak "Toplu ulaşım artık devletin işi olmalı" dedi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) de hedef almayı 'unutmadı.'

Sabah yazarı, İBB'yi hedef almayı da es geçmedi: 'Toplu ulaşım artık devletin işi olmalı'

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, Almanya'nın geçenlerde 90 gün sürecek bir karara imza attığını belirterek "Toplu taşımada aylık 9 euro'luk biletler yeterli sayılacak; şehir kartları her şehirde otobüs, tramvay ve trene binmek için yeterli sayılacak. Projeyi desteklemek için devlet bütçesinden eyaletlere 2.5 milyar euro'luk ödenek aktarılacak" dedi.

Babaoğlu, önümüzdeki süreçte yakıt ve amortisman maliyetlerinin düşmeyeceğini ifade ederek "O halde kabul edelim ki, yakın gelecekte bizdeki çok başarılı bazı belediyeler bile sorunun altından kalkamaz hale gelebilirler. Devletin geniş mali desteği ve planlama kapasitesine ihtiyaç olacak" diye yazdı.

Bu noktada CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) de hedef almayı unutmadı:

"Hele İETT otobüslerinin her gün bir vukuata imza attığı, metroların arızalandığı, zamla ve lafla günün geçiştirildiği İstanbul'un toplu ulaşım düzeni için devletin müdahalesinden başka bir çıkış var mı?

'EMİNİM ENİNDE SONUNDA DEVLET DEVREYE GİRECEK'

Konuyu bilenlere soruyorum. Hepsi de megakentin toplu ulaşım araç gereçlerinin ve planlama düzeninin devasa bir enkaza dönüşmek üzere olduğunu söylüyor. Eminim, eninde sonunda devlet devreye girecek. Ama geç kalınmamalı."

Etiketler
İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi