İsmail Saymaz: Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var

Gazeteci İsmail Saymaz, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği kararı eleştirdi. "Görünen o ki bu operasyon Kaftancıoğlu ile sınırlı kalmayacak", "Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var" ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz: Sırada İmamoğlu ve HDP'liler var

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında tamamı eski tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle Yargıtay 3. Dairesi'nce onanan 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını köşesine taşıdı.

Bu davanın 'yargısal yollarla siyasi tasfiye operasyonu' olduğunu belirten Saymaz, "Beştepe Hukuk Bürosu'na dönüştürülen yargı erki, Kaftancıoğlu kararı ile hem İstanbul'un kaybedilmesinin intikamını alıyor, hem de 2023'te gerçekleştirilecek genel seçim öncesi Cumhur İttifakı için yol temizliği yapıyor" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Düşünün. Soruşturma, CHP İstanbul kongresinden sonra başlatılıyor. Dava, iktidarın hezimete uğradığı yerel seçimin ardından açılıyor. Karar genel seçime bir yıl kala onanıyor.

'HDP SEÇMENLERİNİN DE DİKKATLE İZLEDİĞİ ETKİLİ BİR SİYASETÇEYİ SAHNEDEN DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR'

Belli ki iktidar, hem 2017'deki referandumda, hem 2019'daki yerel seçimde kaybettiği İstanbul'u şansa bırakmak istemiyor. Kaftancıoğlu gibi HDP seçmenlerinin de dikkatle izlediği etkili bir siyasetçiyi sahneden düşürerek, seçim sürecini dikensiz gül bahçesine çevirmek istiyor.

'KAFTANCIOĞLU İLE SINIRLI KALMAYACAK'

Görünen o ki... Bu operasyon Kaftancıoğlu ile sınırlı kalmayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Davası, belki kimi CHP'li belediyelere kayyum atanması ve HDP'nin kapatılmasıyla devam edecek."

Etiketler
İsmail Saymaz Yargıtay Canan Kaftancıoğlu HDP